Ο «άσχετος» Κλοπ και οι MVP της Ελλάδας

Ο Κώστας Τσιμίκας στη Λίβερπουλ. Μην κοιτάτε τα χρήματα που θα πάρει ο Ολυμπιακός και ο διεθνής αριστερός ακραίος μπακ χαφ. Για μια στιγμή μόνο, εάν μπορείτε, αφήστε στην άκρη τα χρήματα και εστιάστε στο γεγονός.

Ο «άσχετος» Κλοπ και οι MVP της Ελλάδας

Ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της πρωταθλήτριας Αγγλίας και κόσμου για την αγορά ενός Έλληνα ποδοσφαιριστή που αξίζει και με το παραπάνω τον ντόρο που έχει γίνει όλον αυτόν τον καιρό. Ενός Έλληνα άσου που παίζει -πού αλλού;- στην καλύτερη ομάδα της χώρας. Τον Ολυμπιακό.

Και όμως, αυτός ο ποδοσφαιριστής, ο Κώστας Τσιμίκας, ο αριστερός μπακ που επέλεξε ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ -ο «άσχετος», ο «άτιτλος»- δεν προτιμήθηκε από τους Έλληνες φιλάθλους στην ψηφοφορία για τον MVP του φετινού πρωταθλήματος.

Μάλιστα, το εντυπωσιακό είναι πως όχι μόνο δεν προτιμήθηκε από το ελληνικό κοινό για την κορυφή –εκεί βρέθηκε ο Λιβάγια της ΑΕΚ– αλλά δεν ήταν καν στην πρώτη πεντάδα! Εκεί όπου είδαμε τον φιλότιμο, πολύ καλό μέσο και διεθνή Βολιβιανό άσο της Λαμίας, Ντάνι Μπεχαράνο, αλλά όχι τον απίθανο φέτος Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος ήταν με διαφορά μαζί με τους Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά οι κορυφαίοι του ελληνικού πρωταθλήματος.

Και τώρα ξαφνικά, που ο Κλοπ τον επέλεξε και ο Ολυμπιακός συμφώνησε, έχουμε όλους εκείνους που εάν τους ρώταγες πριν από έναν μήνα για τον κορυφαίο του πρωταθλήματος και θα απαντούσαν τον Λιβάγια, τον Μάνταλο και τον Πέλκα, να μιλάνε για τον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή και γιατί οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν τον κράτησαν!

Θα μου πείτε η πρώτη φορά είναι που συμβαίνει αυτό στη χώρα μας; Μήπως θυμάστε την πρώτη σεζόν του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό; Οι Πειραιώτες έκαναν το νταμπλ και μπορεί να αποκλείστηκαν από την Ανόρθωση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά στη συνέχεια στην Ευρώπη φιλοδώρησαν με πεντάρες Χέρτα, Μπενφίκα και έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Όλοι το παραδέχονταν.

Ξέρετε ποιος είχε ψηφιστεί κορυφαίος προπονητής εκείνη τη σεζόν από τον ΠΣΑΠ; Ο Φερνάντο Σάντος που ήταν στον ΠΑΟΚ και τερμάτισε οκτώ βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Για να μη σας πάμε ακόμη πιο πίσω, όταν το 1997 ο Ολυμπιακός πήρε πρωτάθλημα, το πρώτο μετά το 1987, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο τότε. Κορυφαίος προπονητής εκείνη την περίοδο είχε ψηφιστεί ο Γιώργος Παράσχος που είχε κάνει καταπληκτική πορεία με την Καβάλα (είχε τερματίσει έκτη), αλλά όχι ο Μπάγεβιτς του Ολυμπιακού, κι ενώ έναν χρόνο πριν ο Μπάγεβιτς της ΑΕΚ, αν και είχε χάσει τον τίτλο από τον ΠΑΟ, είχε ψηφιστεί ως ο καλύτερος τεχνικός!

Μόλις φόρεσε τα ερυθρόλευκα έγινε ξαφνικά και ο Ντούσαν δεύτερος, τη χρονιά μάλιστα που οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ένα πρωτάθλημα με 12 βαθμούς διαφορά (84 έναντι 72 της ΑΕΚ) και μόλις δύο ήττες σε 34 αγώνες.

Σαφώς και ο καθρέφτης όλων είναι το γήπεδο. Απλά γίνεται εύκολα αντιληπτό πως στη χώρα μας εδώ και χρόνια ορισμένοι προσπαθούν να μας... πείσουν πως MVP είναι, κυρίως και όχι πάντα φυσικά, όσοι δεν φοράνε τα ερυθρόλευκα.

Πάλι καλά που σε Λίβερπουλ (Τσιμίκας), Ρόμα (Μανωλάς), Γουλβς (Ποντένσε), Φούλαμ (Μήτρογλου), Γουέστ Χαμ (Μαζουακού), Κρίσταλ Πάλας (Μιλιβόγεβιτς), Μπενφίκα (Φέισα, Σάμαρης), Λεβερκούζεν (Ρέτσος), Έβερτον (Μιραλάς) δεν κοιτάνε τι ψηφίζουμε στην Ελλάδα.