Ο Σωκράτης Κόκκαλης "79άρισε" (vid)

Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει τα γεννέθλια του (γεννήθηκε στις 27/5/1939) και το fosonline.gr κάνει αναδρομή στο επιτυχημένο πέρασμα του από την διοίκηση των "ερυθρολεύκων".

Ο Σωκράτης Κόκκαλης "79άρισε" (vid)
Eurokinissi

Ο "Σώκρατες" ανέλαβε τις τύχες της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον Μάιο του 1993 ως τον Δεκέμβριο του 2010, καθώς και την ΚΑΕ Ολυμπιακός για άλλα 13 χρόνια (από το 1991 ως το 2004). Μάλιστα ο Έλληνας μεγαλοεπιχειρηματίας πήρε στα "χέρια" του την ιστορικότερη ομάδα της Ελλάδος, σε μία πολύ δύσκολη εποχή για την ίδια, καθώς την ταλάνιζαν τεράστια οικονομικά προβλήματα. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι "ερυθρόλευκοι" διένυαν τα "πέτρινα" τους χρόνια και είχαν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα Ελλάδος για έξι συναπτές ποδοσφαιρικές σαιζόν, οι οποίες μετέπειτα αυξήθηκαν σε δέκα (από το 1986-87 μέχρι το 1996-1997). Από εκεί και πέρα ξεκίνησε μία "αντεπίθεση" άνευ προηγουμένου, η οποία "κρατάει" καλά μέχρι και σήμερα, έχοντας ως άξιο συνεχιστή της τον νυν πρόεδρο του Ολυμπιακού στο ποδοσφαιρικό τμήμα Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και τους αδερφούς Αγγελόπουλους στο τμήμα της καλαθοσφαίρισης.

Μέσα στο διάστημα που διοίκησε ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο "δαφνοστεφανωμένος έφηβος" κατέκτησε 12 Πρωταθλημάτα, 4 Κυπέλλα, 4 Nταμπλ και 3 Σούπερ Καπ στο ποδόσφαιρο, καθώς και 5 Πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, 2 Νταμπλ και 1 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο μπάσκετ. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εξασφάλισε ένα καινούριο και σύγχρονο γήπεδο-"στολίδι" για την ομάδα (Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης) και προχώρησε στον εκσυγχρονισμό των προπονητικών εγκαταστάσεων του Ρέντη αλλά και στην κατασκευή σύγχρονων γραφείων του Συλλόγου στην πλατεία Αλεξάνδρας.

INFO: Μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Σωκράτης Κόκκαλης παραμένει Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ, ενώ ο γιος του Σωκράτης Σ. Κόκκαλης είναι Α΄ Αντιπρόεδρος.