Η δοκιμή του Ολυμπιακού με ΑΕΚ για... ΑΕΚ!

Ο προβληματισμός για τους τρεις στόπερ των αντιπάλων του Ολυμπιακού έχει να κάνει μόνο με τον τελικό κόντρα στην ΑΕΚ. Όχι με τη ρεβάνς εναντίον της Γούλβς. 

Η δοκιμή του Ολυμπιακού με ΑΕΚ για... ΑΕΚ!

Μεγάλη συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στο δημιουργικό κομμάτι όταν η αντίπαλη ομάδα επιλέγει σύστημα με τρεις στόπερ, αλλά ταυτόχρονα και ντουμπλαρίσματα στο παιχνίδι από τα άκρα που επιχειρούν οι Πειραιώτες. Έτσι ώστε οι συνάδελφοι του Πέδρο Μαρτίνς να μπορούν να περιορίζουν το πεδίο δράσης του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αλλά και το επιθετικό πλάνο με τους Ομάρ και Τσιμίκα που κάνουν πολλή δουλειά με τα ανεβάσματά τους σε αυτό το κομμάτι της λειτουργίας του Ολυμπιακού.

Αυτή η αντιμετώπιση πέτυχε εκ μέρους του ΠΑΟΚ στο τελευταίο ντέρμπι, ενώ προβλήματα είχε αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός και στο πρόσφατο ματς με τον ΟΦΗ. Δεν είχε ωστόσο τέτοια, όταν έπαιξε με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος όπου και εκεί είχε συναντήσει αντίστοιχο αμυντικό σχέδιο. Όλα βέβαια έχουν να κάνουν και με λεπτομέρειες, διότι αν ο Σεμέδο είχε ευστοχήσει στη φάση με το δοκάρι, μάλλον τώρα δε θα γινόταν καν τέτοιου είδους κουβέντα.

Με τον ΟΦΗ ο Μαρτίνς είχε επιλέξει να βάλει δίδυμο Χασάν και Ελ Αραμπί, απλώνοντας και από τα άκρα το παιχνίδι της ομάδας. Με τον ΠΑΟΚ αύξησε την επιθετικότητα από τον άξονα με τον Φορτούνη αντί του Γκιγιέρμε, ενώ άφησε στο γήπεδο έναν σέντερ φορ, αλλάζοντας τον Ελ Αραμπί με τον Χασάν. Πιθανώς διότι και η ισοπαλία σε αυτό το παιχνίδι δεν θα ήταν κάτι άσχημο έτσι όπως είχε εξελιχθεί το ματς, αφού θα διατηρούσε η ομάδα το αήττητο. Από την άλλη, ήταν και ένας διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης από τον Πορτογάλο, ο οποίος επίσης χαρακτηρίζεται ως επιθετικός.

Τώρα ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δύο ματς με την ΑΕΚ. Στο πρώτο, για το πρωτάθλημα, ο Μαρτίνς θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει πράγματα ενόψει του δεύτερου, για τον τελικό του Κυπέλλου. Δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση εάν σε κάποιο σημείο του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού βάλει ένα σχήμα με δύο χαφ και κάποιον πλέι μέικερ (είτε τον Καμαρά είτε τον Φορτούνη), αλλά και εάν δοκιμάσει δίδυμο στην επίθεση με Ελ Αραμπί-Χασάν, σε 4-4-2.

Σε γενικές γραμμές, αυτό το ματς της Κυριακής για το πρωτάθλημα θα είναι μια ωραία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να κάνει ένα τεστ σχηματισμού και προσώπων ενόψει του τελικού με τον ίδιο αντίπαλο. Όπως φυσικά και σε αμυντικό επίπεδο, για την αντιμετώπιση φορμαρισμένων παικτών όπως ο Λιβάγια, ο Ολιβέιρα και ο Μάνταλος. Αυτό θα έχει στο μυαλό του ο Ολυμπιακός, το δικό του τεστ. Τώρα για το ποιος θα βγει δεύτερος και τρίτος στο πρωτάθλημα, ας τα... βρουν μεταξύ τους οι... δευτερότριτοι!