Γεραπετρίτης για Άρη: Η πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει όταν έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μίλησε στον ΣΚΑΪ για το ζήτημα του Άρη, προσπαθώντας να καθησυχάσει τους φίλους της ομάδας ότι η πολιτεία θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αρθεί το ban από τη FIFA.

Γεραπετρίτης για Άρη: Η πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει όταν έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δέχομαι σωρηδόν μηνύματα από φίλους του Άρη και θα ήθελα να ξεκαθαρίσω το εξής. Ο Άρης έχει σε βάρος του μια σειρά από δικαστικές αποφάσεις της ΦΙΦΑ. Αυτό δημιουργεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, διότι, όπως γνωρίζετε, η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει σε ζητήματα στα οποία έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις και μάλιστα διεθνών οργανισμών, όπως είναι η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Παρ' όλα αυτά, εγώ προσωπικά προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα. Συντάξαμε μια νομική επιστολή, η οποία διευκολύνει τον Άρη ούτως ώστε οι όποιες αποφάσεις να μην καταλαμβάνουν αλλά να ισχύουν μόνο για το μέλλον. Η επιστολή έχει σταλεί διά του υπουργείου Αθλητισμού στη ΦΙΦΑ. Εγώ προσωπικά είχα επικοινωνία με τη ΦΙΦΑ έτσι ώστε να δοθεί μια ανάσα στον Άρη για να συμμετέχει.

Να μην υπάρξει δηλαδή απαγόρευση μεταγραφών και να μπορέσει να συνεχίσει την πορεία του. Είμαστε πάνω από το πρόβλημα, δυστυχώς υπερβαίνει τις δυνατότητες της πολιτείας, επειδή είναι ζήτημα αποκλειστικά και μόνο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Θέλω όμως να διαβεβαιώσω ότι στο μέτρο που μπορούμε θα γίνει απολύτως ό,τι είναι δυνατό και εγώ έχω κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μου και θα συνεχίσω να το πράττω».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας