Ο αστείρευτος Μαντί Καμαρά

Η σημασία της ηγετικής παρουσίας του Μαντί Καμαρά στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη.

Ο αστείρευτος Μαντί Καμαρά

Ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε στην ενδεκάδα του αγώνα με τον Άρη τέσσερις από τους παίκτες που θεωρούνται και είναι βασικοί στο φετινό αγωνιστικό πλάνο. Τον Ρούμπεν Σεμέδο, τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, τον Γιώργο Μασούρα και τον Μαντί Καμαρά.

Ο Μασούρας έκανε ξέφρενο παιχνίδι, με δύο γκολ, δοκάρι και παρουσία σχεδόν σε κάθε επιθετική προσπάθεια του Ολυμπιακού. Ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλον φέτος σε όλες τις διοργανώσεις έδειξε να έχει πάρει τις απαραίτητες ανάσες από τη μικρή συμμετοχή του στο προηγούμενο ματς της ομάδας του.

Ο Μπουχαλάκης είχε ένα άνετο και ολίγον «σβηστό» πρώτο ημίχρονο, ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο και έχοντας στιγμές από την εμπειρία και την ικανότητά του στην καθοδήγηση του παιχνιδιού.

Ο Σεμέδο δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα να παίξει ένα ματς επιπέδου, δίχως να ανεβάσει ιδιαίτερα στροφές, αλλά και έχοντας αρκετές περιπτώσεις της γνωστής αρχοντικής παρουσίας του.

Και ο Μαντί Καμαρά. Ο Αφρικανός ήταν «όλα τα λεφτά». Δεν ήταν απλώς ότι έκανε ένα γεμάτο παιχνίδι στη μεσαία γραμμή. Ότι κυριάρχησε στο γήπεδο. Ότι επιβλήθηκε σε όλες τις διεκδικήσεις και έδειχνε σαν έναν παίκτη Premier League σε αγώνα Super League. Ο Καμαρά φάνηκε πιο ώριμος από ποτέ σε έναν καθαρά επιθετικογενή ρόλο, μπροστά από τον Καφού και τον Μπουχαλάκη. Ρόλο που έχει παίξει ξανά. Αλλά αυτή τη φορά δεν είχε ούτε τον Βαλμπουενά ούτε τον Φορτούνη να οργανώνουν. Έγινε ο ίδιος πλέι μέικερ. Μοίραζε με ψυχραιμία την μπάλα, είχε αυτοπεποίθηση σε κάθε πάσα του, ενώ δύο από τις μπαλιές του ήταν μαγικές. Πάρε-βάλε για τους συμπαίκτες του.

Ο Καμαρά είναι σε τέλεια αγωνιστική κατάσταση τώρα που πλησιάζουν τα πολύ κρίσιμα για τον Ολυμπιακό. Για το νταμπλ και για την Ευρώπη. Κι αυτό ήταν το πιο θετικό στοιχείο από τα πολλά που παρουσίασε η «εναλλακτική» ομάδα του Μαρτίνς στο «Κλεάνθης Βικελίδης»...