«Δεν υπάρχει δύο χωρίς τρία…»

Οι Ιταλοί έχουν μια φράση που πάει κάπως έτσι: «Δεν υπάρχει δύο χωρίς τρία…». Ο Μάσιμο Καρέρα και η όχι και τόσο αμελητέα ιταλική παροικία της ΑΕΚ σίγουρα θα τη συλλογίστηκαν, αφού η τρίτη επιστροφή μέσα σε 10 μέρες από τη Θεσσαλονίκη ήταν όπως κι οι δύο προηγούμενες: με πλατιά χαμόγελα.

«Δεν υπάρχει δύο χωρίς τρία…»

Λογικό κι απόλυτα φυσιολογικό, αφού η ΑΕΚ συντρίβοντας 4-1 τον Άρη (που έχει σημαντικότερα ζητήματα να επιλύσει από το να ψάχνει να βρει κίνητρο μετά τον αποκλεισμό του από τον τελικό του Κυπέλλου) όχι μόνο έδωσε συνέχεια στο σερί των επιτυχιών στη «νύμφη του Θερμαϊκού» -μετά το επικό 2-2 (στην παράταση) της 24ης Ιουνίου, στο ίδιο γήπεδο για το Κύπελλο, αλλά και την προ τετραημέρου «άλωση» της Τούμπας-, αλλά επιβεβαίωσε ότι αυτή είναι το αφεντικό στην υπόθεση του μοναδικού διακυβεύματος που υπάρχει στη διαδικασία των πλέι οφ: την κατάκτηση της 2ης θέσης, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Άρης - ΑΕΚ 1-4: Με Ολιβέιρα και φόρα από την Τούμπα (highlights)

Η ΑΕΚ, λοιπόν, που μια βδομάδα πριν, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ήταν με την πλάτη στον τοίχο (σ.σ. -3 από τον ΠΑΟΚ τότε), γύρισε το… φύλλο με το 0-2 στην Τούμπα και εκμεταλλευόμενη την γκέλα των «ασπρόμαυρων» (που επιβεβαίωσαν, όπως και ο συμπολίτης τους, ότι… άδειασαν μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο) στο Ηράκλειο τώρα είναι στο +2.

Και επειδή, είπαμε, «δεν υπάρχει δύο χωρίς τρία», οι πόντοι της διαφοράς είναι ουσιαστικά τρεις, αφού η «Ένωση» έχει και την ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ.

Στα ευχάριστα για τους νικητές προσθέστε την επιστροφή του Ολιβέιρα στα γκολ (είχε να σκοράρει από το 2-2 της ΑΕΚ πάλι με τον Άρη στον πρώτο γύρο των πλέι οφ, πριν από 15 μέρες) και ότι δούλεψε ξανά το 4-3-3 (με Σιμόες και Μάνταλο στους χαφ), όπως στην Τούμπα. Όσο για τους ελλιπείς, συν τοις άλλοις, γηπεδούχους, δεν έφτασαν οι Γκάμα και Κουέστα. Ο τελευταίος μάλιστα συνέχισε να… σεληνιάζεται απέναντι στην ΑΕΚ, κάνοντας ακόμη ένα μεγάλο ματς απέναντί της. Δίχως αντίκρισμα αυτήν τη φορά…