Αήττητο και Κύπελλο και Διαιτητικό

To πρωτάθλημα τελείωσε, όχι και η χρονιά. Ο Ολυμπιακός παραμένει... γεμάτος προκλήσεις: αήττητος τίτλος, Κύπελλο, CAS και Ευρώπη!

Αήττητο και Κύπελλο και Διαιτητικό

Θυμάστε άλλη χρονιά που να έχει «τελειώσει» το πρωτάθλημα και ο πρωταθλητής να έχει μεγαλύτερα κίνητρα και ανοιχτά μέτωπα μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν; Ας παρακολουθήσουμε τη «ζωή» του Ολυμπιακού από τώρα και για τους επόμενους μήνες...

Ποια είναι τα δεδομένα έως τώρα: Οι «ερυθρόλευκοι» μετέτρεψαν τη μάχη του φετινού τίτλου στη Σούπερ Λίγκα στον... μεγάλο περίπατο. Της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και όλων των πόλεων από τις οποίες πέρασε και άφησε το στίγμα της η αρμάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος της διαδικασίας των πλέι οφ, ο Ολυμπιακός πέταξε στα σκουπίδια την ~περισσότερο εμπορική, παρά ουσιαστική~ ιδέα των διοργανωτών να συμπεριλάβουν και τον πρωτοπόρο στην ούτως ή άλλως υποβαθμισμένη διαδικασία των πλέι οφ. Κάνοντας το «5 στα 5» εξασφάλισε και μαθηματικά το 45ο πρωτάθλημα στη ζηλευτή ιστορία του, πριν καλά καλά οι αντίπαλοί του διανοηθούν ότι μπορούν να τον πλησιάσουν.

Στο λιμάνι θεωρούν ότι ο τίτλος αυτός είναι από τους σημαντικότερους, καθώς ήρθε μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον. Όχι μόνο από τους ανταγωνιστές, αλλά και από τις Αρχές του ποδοσφαίρου. Και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω που τους κάνει να νιώθουν δικαιωμένοι εις... τριπλούν.

Γιατί πέρα από το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός έχει «ανοιχτούς» άλλους δύο στόχους: το Κύπελλο και την Ευρώπη. Απέναντι στην εχθρική ~και με... οπαδικές ανακοινώσεις εναντίον τους~ ΕΠΟ, οι Πειραιώτες φιλοδοξούν να προσθέσουν ακόμη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία τους, με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Με συνθήκες που θυμίζουν εποχές και πρακτικές Κοντονή θέλουν να δώσουν απαντήσεις μέσα στο γήπεδο, όπου τους ζητηθεί να παίξουν τον τελικό με την ΑΕΚ και όποτε τους ζητηθεί. Με μαθητές, με οπαδούς ή σε άδειες εξέδρες. Είναι αποφασισμένοι, αλλά μένει να το αποδείξουν και μέσα στις τέσσερις γραμμές.

Ο τελικός, όμως, μπορεί να περιμένει, αφού προέχει η κατάκτηση του πρωταθλήματος χωρίς ήττα ~για 7η φορά από τότε που γίνονται πρωταθλήματα στην Ελλάδα.

Επιπλέον, υπάρχει το Γιουρόπα Λιγκ και η μάχη με τη Γουλβς στις αρχές Αυγούστου. Ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα στο όνειρο, ακόμα και μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, και αυτό δεν μπορεί να του το στερήσει κανείς. Κρυφές σκέψεις στον σύλλογο δεν υπάρχουν, παρά μόνο φανερές. Θέλουν όσο τίποτα να περάσουν το εμπόδιο της αγγλικής ομάδας και να δουν κατάματα μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ιστορία τους στο φάιναλ 8 της διοργάνωσης, που θα γίνει στη Γερμανία: Δύο ματς μέχρι τον τελικό! Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο Ολυμπιακός θα μπορεί να δει και να διαβάσει ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι έχοντας εξασφαλίσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα!

Και μέσα σε όλα αυτά, προσθέστε τα εξωαγωνιστικά και τη μάχη που δίνει η διοίκηση και το νομικό επιτελείο του Ολυμπιακού επ’ αφορμή ενός εκ των μεγαλύτερων σκανδάλων που είδε το φως της δημοσιότητας, με αποδείξεις και όχι ενδείξεις, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που δεν είναι άλλο από το θέμα της συνιδιοκτησίας ΠΑΟΚ - Ξάνθης. Και από αυτό το μέτωπο αναμένονται νέα, καθώς η συνεκδίκαση των υποθέσεων/προσφυγών ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού έχει οριστεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) για τις 6 Ιουλίου. Καταλάβατε τώρα γιατί η χρονιά σχεδόν τώρα αρχίζει;