Ζουργός-Μέρμηγκα: Συνάντηση κορυφής στο Λεξικοπωλείο

Ο Ισίδωρος Ζουργός και η Καρολίνα Μέρμηγκα, κορυφαίοι πεζογράφοι της γενιάς τους, συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην παρουσίαση ενός βιβλίου.

Ζουργός-Μέρμηγκα: Συνάντηση κορυφής στο Λεξικοπωλείο

Ο Ισίδωρος Ζουργός και η Καρολίνα Μέρμηγκα, κορυφαίοι πεζογράφοι της γενιάς τους, συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην παρουσίαση ενός βιβλίου. «Οι ρετσίνες του βασιλιά» το νέο μυθιστόρημα του Ζουργού, παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής, 20 Δεκεμβρίου, στο Λεξικοπωλείο, στο Παγκράτι. Ενθουσιαστήκαμε με τον ανακαινισμένο χώρο που αρμόζει στην καλύτερη librairie της Αθήνας. Η Οντίλ Μπρεγιέ, ψυχή της αγαπημένης βιβλιογωνιάς, έδειχνε ιδιαίτερα χαρούμενη για αυτή τη «συνάντηση κορυφής».

Είναι αλήθεια ότι η παρουσία των δύο λογοτεχνών άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό που κατέκλυσε το βιβλιοπωλείο. Ο Ισίδωρος Ζουργός έχει αναπτύξει με τα χρόνια την αρετή του χαρισματικού ομιλητή ενώ η Καρολίνα Μέρμηγκα με την αύρα της προσέθεσε στην ατμόσφαιρα του λογοτεχνικού σουαρέ. Τέτοιες συναντήσεις μόνο καλό κάνουν στη λογοτεχνία.

Ευχόμαστε στον Θεσσαλονικιό συγγραφέα την επιτυχία που αξίζει στο νέο του εγχείρημα, οι διακειμενικές επιρροές του οποίου από τον Ραμπελαί μέχρι τον Σαίξπηρ, έτσι όπως συνδυάζονται με τη νεοελληνική πραγματικότητα δημιουργούν ένα άκρως ελκυστικό ανάγνωσμα.