H παρουσίαση του βιβλίου "Γεννηθήκαμε δρομείς"-vid

Έγινε στο PolisArt Cafe η παρουσίαση του βιβλίου "Γεννηθήκαμε δρομείς", του Δρόσου Βενετούλη. Για το βιβλίο μίλησαν γνωστοί άνθρωποι του χώρου και ο ίδιος ο συγγραφέας. 

H παρουσίαση του βιβλίου "Γεννηθήκαμε δρομείς"-vid

Με μεγάλη επιτυχία έγινε στο Polis Art Cafe η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «Γεννηθήκαμε δρομείς» του ιατρού και δρομέα μεγάλων αποστάσεων Δρόσου Βενετούλη που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος με την ευγενική χορηγία της εφημερίδας "ΦΩΣ".

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρουσίαση, δρομείς, περιπατητές, συγγραφείς και φίλοι.

Για το βιβλίο μίλησαν οι:

Γιώργος Διαμαντής, Πρόεδρος του Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς»

Άγης Εμμανουήλ, ηθοποιός, μαραθωνοδρόμος

Βασίλης Πνευματικός, Δρομέας, εκπαιδευτικός, μουσικός

Κωνσταντίνος Σάμιος, Δρομέας, συγγραφέας.

Και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Όλγα Νικολαΐδου.

Η μουσική επένδυση της βραδιάς έγινε από τον ο Βασίλη Πνευματικό.
Οι ομιλητές μίλησαν για τη σημασία αυτού του βιβλίου στο δρομικό κίνημα καθώς πρόκειται για ένα «απόσταγμα διασταυρωμένης και συμπυκνωμένης γνώσης από έγκυρα ιατρικά περιοδικά αθλητικού περιεχομένου», γραμμένο από έναν άνθρωπο που συνδυάζει την επιστημονική γνώση με την προσωπική εμπειρία.

Ο ίδιος ο συγγραφέας τόνισε: «Ο μαραθώνιος και το τρέξιμο μεγάλης διάρκειας είναι μια διαδικασία πειραματισμού των ορίων της αντοχής των οργάνων και των συστημάτων, τα οποία λειτουργούν στην οριακή περιοχή της ανθεκτικότητάς τους» και πως «Η αίσθηση του εύρους της κίνησης του διασκελισμού, της ισορροπίας και της αρμονικής μετάθεσης των μελών και του σώματός μας στον χώρο μας διδάσκει τη «διάλεκτο» του σώματος, αφού αποκρυπτογραφούμε ικανότητες και έναν άλλο εαυτό που μέχρι τότε δεν είχαμε φανταστεί».

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος και είναι μια χορηγία της εφημερίδας "ΦΩΣ".