Εκδήλωση για τον Πάμπλο Νερούδα

«Pablo Neruda: Τη ζωή μου, ομολογώ, την έζησα». Η παρουσίαση του βιβλίου στην ΕΣΗΕΑ. 

Εκδήλωση για τον Πάμπλο Νερούδα

Ο Πάμπλο Νερούδα ήταν Χιλιανός συγγραφέας και ποιητής. Στα συγκλονιστικά απομνημονεύματά του η αφήγηση είναι σχεδόν γραμμική, με τα αναγκαία για την κάθε περίπτωση φλας μπακ, από τη γέννηση του ποιητή μέχρι τη δολοφονία του Σαλβαδόρ Αλιέντε και τον δικό του θάνατο.

Ο περιπετειώδης βίος του στη χώρα του, σε όλη την αμερικανική ήπειρο και την Κούβα, καθώς και οι γνωριμίες του με τους κορυφαίους λογοτέχνες και καλλιτέχνες της εποχής του, γεμίζουν τις σελίδες του βιβλίου του «Pablo Neruda: Τη ζωή μου, ομολογώ, την έζησα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg.

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, θα γίνει μια εξονυχιστική αναφορά στο συγκεκριμένο βιβλίο, καθώς και στην πορεία του ποιητή. Στην εκδήλωση αυτή, με συντονίστρια τη Σεμίνα Διγενή(Δημοσιογράφος, συγγραφέας, Βουλευτής ΚΚΕ), θα μιλήσουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας(Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ), η Μαρία Φαραντούρη(Ερμηνεύτρια) και ο μεταφραστής του έργου, Γιώργος Κεντρωτής(Συγγραφέας, Καθηγητής Ιονίου Παν/μίου), ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Νικήτας Τσακίρογλου.

Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 19:30
Κτήριο ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, Αθήνα