Ο Καμύ στην Αθήνα

Ο Γαλλοαλγερινός νομπελίστας... έφτασε στην Αθήνα με αφορμή ένα μυθιστόρημα που τον χρίζει πρωταγωνιστή

Ο Καμύ στην Αθήνα

Η γαλλοφωνία και ο γαλλικός πολιτισμός είναι ένα ισχυρό πολιτιστικό στοιχείο που δεσπόζει σε όλες σχεδόν τις μητροπόλεις του κόσμου. Η γαλλική γλώσσα, η γλώσσα της διπλωματίας, του εμπορίου και της κοσμικής ζωής στα χρόνια της νοσταλγίας, παραμένει φάρος πολιτισμού και κοινωνικής δράσης.

May be an image of 9 people, people studying and text

Στην Αθήνα, όπως και σε κάθε πρωτεύουσα, δεν λείπουν τα γαλλόφωνα βιβλιοπωλεία. Μετά το οριστικό κλείσιμο του ιστορικού Κάουφμαν της Σταδίου, η φλόγα μεταλαμπαδεύτηκε σε δύο libraries, στο Lexikopoleio, της πλατείας Προσκόπων, στο Παγκράτι, και στο Livre Ouvert, της Σόλωνος.

May be an image of 4 people

Στο Lexikopoleio κατέφθασε προχτές ως... επίσημος καλεσμένος ο Αλμπέρ Καμύ, μέσα από το βιβλίο του Δημήτρη Στεφανάκη «Συλλαβίζοντας το καλοκαίρι» που κυκλοφόρησε και στη Γαλλία με τον τίτλο Un été grec avec Camus από τις εκδόσεις Emmanuelle Collas σε μετάφραση Βάσως Λούκου.

May be an image of 2 people and text

Με αφορμή την επίσημη κυκλοφορία του βιβλίου στα γαλλικά βιβλιοπωλεία την Παρασκευή, 24 Μαΐου η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Odile Brehier σε συνεργασία με την Κατερίνα Σπυροπούλου, Adjointe à l'Attaché du SCUS, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργάνωσαν μια λογοτεχνική βραδιά παρουσία του Έλληνα συγγραφέα και Γάλλων και Ελλήνων φίλων αναγνωστών. Ήταν μια βραδιά αφιερωμένη στον Αλμπέρ Καμύ, ο οποίος παραμένει κεντρική προσωπικότητα για την διάδοση της γαλλοφωνίας και της γαλλικής γλώσσας σε όλο τον κόσμο.

May be an image of 2 people and text that says "HUTNL Dimitris Stefanakıs Un netegr TCS MVCc Camus 川前"