Ο Θανάσης Σκρουμπέλος αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες από την Ιστορία του βόλεϊ του Ολυμπιακού

Ο συγγραφέας Θανάσης Σκρουμπέλος αποκαλύπτει άγνωστα γεγονότα από την Ιστορία του βόλεϊ του Ολυμπιακού.

Ο Θανάσης Σκρουμπέλος αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες από την Ιστορία του βόλεϊ του Ολυμπιακού

Με αφορμή το βιβλίο «Ο Χρυσός Θρύλος του Βόλεϊ», ο Θανάσης Σκρουμπέλος, θέλησε να αποκαλύψει κάποιες άγνωστες ιστορίες που δεν αναφέρθηκαν.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει: «Με όλη την εκτίμηση στον Γιώργο Γαβαλά και κατανοώντας την αρχειακή δυσκολία συλλογής πληροφοριών θέλω να προσθέσω στο όσα «διέφυγαν» από την ιστορία του Βόλεϊ του Ολυμπιακού στο Βιβλίο του «Ο ΧΡΥΣΟΣ ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ». Το 1960 με εντολή της Διοικησης του Ολυμπιακού, αναλαμβάνει ο κύριος Φρειδάς να συγκροτήσει και να αναδιαμορφώσει το τμήμα Βόλεϊ του Ολυμπιακού.

Ο κύριος Φρειδάς ήταν από τους γνώστες του αθλήματος και πριν τον πόλεμο ήταν αυτός που διοργάνωνε τουρνουά βόλεϊ και μπάσκετ για να βοηθήσει την ανάπτυξη των δυο αθλημάτων. Ο Κολωνός είχε μεγάλη παράδοση στο βόλεϊ και εκεί στράφηκε να «στρατολογήσει» αθλητές για το χτίσιμο αξιόπιστης ομάδας Βόλεϊ του Ολυμπιακού.
Έτσι βρήκε έτοιμο αθλητικό πλήρωμα και το έφερε στον Ολυμπιακό. Σας αναφέρω ενδεικτικά την πρώτη δεκάδα με την αρίθμηση των πρώτων δελτίων των αθλητών. Στο νούμερο ένα δελτίο Κυριάκος Παντελιάς και επιτυχημένος αργότερα προπονητής του Ολυμπιακού στο βόλεϊ με κατακτήσεις πρωταθλημάτων .

Συνεχίζω την παράθεση των ονομάτων των αθλητών κατά την σειρά των δελτίων 2 -Ν.Κριτσοταλάκης [και αυτός αργότερα πέτυχε ως προπονητής και trainer σε διάφορες ομάδες όπως και οι περισσότεροι από την πρώτη δεκάδα,όλοι Κολωνιώτες] 3-Μιμης Κεφάλας ,4-Σ.Λαμπακης 5-Θ.Σκρουμπέλος 6-Εμ.Ππαδάκης 7-Ι.Σταυρόπουλος 8-Α.Χιδηρογλου 9-Ν.Κουρμπέτης. Όλοι το 1960 της αρχικής ομάδας και το 1962 προστέθηκε και ο Τάσος Κουμπλής και αυτός μεγάλη και εκσυχρονιστική μορφή του βόλεϊ.

Ο αναφερόμενος στο εν λόγω βιβλίο ως προπονητής κύριος Κανελόπουλος, ήταν Έλληνας εξ Αιγύπτου αθλητής του βόλεϊ και γνώστης καλός του αθλήματος, αλλά δούλεψε κυρίως τα καλοκαίρια ως trainer στην ομάδα και δεν έχει καταγραφέι σε φύλλο αγώνος ως προπονητής όπως με πληροφόρησε ο Κυριάκος Παντελιάς.

Οφείλω επίσης να προσθέσω, για να κατανοηθεί η κίνηση του κυρίου Φρειδά να «βρει» την πηγή του βόλεϊ τον Κολωνό και από εκεί να αντλήσει αθλητές, ότι οι έξι από τους αρχηγούς της Εθνικής βόλεϊ είναι Κολωνιώτες και τους αναφέρω Πέππας, Κόκκινος, Ανδρικόπουλος, Πέρρος, Παντελιάς, Κουμπλής».