«Ο Ανιχνευτής» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις 24γράμματα

Το βιβλίο του «Ο Ανιχνευτής» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις 24γράμματα ο Χρήστος Πετρόπουλος.

«Ο Ανιχνευτής» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις 24γράμματα

Το βιβλίο του «Ο Ανιχνευτής» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις 24γράμματα ο Χρήστος Πετρόπουλος.

Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό ιστορικό μυθιστόρημα, βασισμένο σε πραγματική ιστορία που συναρπάζει και κρατά αμείωτη την αγωνία τού αναγνώστη από την αρχή έως το τέλος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Δύο ιστορίες ανδρών που φαινομενικά δεν έχουν σχέση μεταξύ τους.
Ο εύελπις αστυφύλακας Πάρης Βογιατζόπουλος και ο Γερμανός λοχίας της Βέρμαχτ Λούθερ Σάιφερτ, πολεμούν για τις πατρίδες τους, γνωρίζοντας τη βιαιότητα, τη σκληρότητα και την απώλεια, στον κατοχικό Πειραιά
και το Ανατολικό Μέτωπο.

Ο Πάρης γίνεται ενεργό μέλος της Αντίστασης και βρίσκεται αντιμέτωπος με τους μαυραγορίτες, τους προδότες και τους δωσίλογους του μεγάλου λιμανιού.
Ο Λούθερ βλέπει τα πιο ειδεχθή εγκλήματα των ναζί στην ΕΣΣΔ και αργότερα αιχμαλωτίζεται από τους Άγγλους. Στο στρατόπεδο αιχμαλώτων του Νότινγχαμ, όμως, του δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.
1955

Οι δρόμοι του Πάρη και του Λούθερ συναντώνται όταν ξετυλίγεται το κουβάρι μιας υπόθεσης ιεροσυλίας. Τα χρόνια του πολέμου «ζωντανεύουν» ξανά και για τους δύο, καθώς έρχονται στο φως καλά κρυμμένα μυστικά, αναμνήσεις και «θαμμένα» συναισθήματα. Ένα οδοιπορικό στον χρόνο και τον χώρο, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, με φόντο άγνωστες πτυχές της Ιστορίας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Χρήστος Πετρόπουλος είναι δημοσιογράφος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Άρχισε την καριέρα του το 1994 ως ρεπόρτερ ειδήσεων στον ΣΚΑΪ 100,4 και συνέχισε σε τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες, περιοδικά και sites.

Για έντεκα χρόνια ήταν βασικός ερευνητής στην τηλεοπτική εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου», δημιουργώντας ογδόντα ντοκιμαντέρ ιστορικού, πολιτικού και πολιτιστικού περιεχομένου.

Ανάμεσά τους τα δύο επεισόδια «Ήμουν και γω πρόσφυγας – 1922», τα οποία βραβεύτηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και συμπεριλήφθηκαν στο Βιβλίο του Καθηγητή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από το 2016 μέχρι σήμερα εργάζεται ως καθηγητής έρευνας και ρεπορτάζ στον Ant1 Media Lab και από το 2023 είναι αρχισυντάκτης στον ενημερωτικό τομέα της ΕΡΤ.

Δημιουργία εξωφύλλου και γραφικών: Θεμιστοκλής Πετρόπουλος