Ο «Μινώταυρος» του Δημήτρη Στεφανάκη στον «Ευριπίδη» Χαλανδρίου - Τετάρτη 20/12 στις 7 μ.μ.
Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Στεφανάκη που σήμανε την ηχηρή επιστροφή του στα ελληνικά γράμματα παρουσιάζεται από την «Λογοτεχνική Συντροφιά Έναστρον» στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στο Χαλάνδρι, αύριο, Τέτάρτη 20 Δεκεμβρίου.
Η επιστροφή του Δημήτρη Στεφανάκη στην ελληνική βιβλιαγορά με ένα μυθιστόρημα-ποταμό ήταν ένα από τα γεγονότα που σημάδεψαν το λογοτεχνικό 2023. Ο «Μινώταυρος» ήρθε να προσθέσει πολλά στην πλούσια και πολυάνθρωπη μυθοπλασία του Έλληνα συγγραφέα.
Το ταξίδι του βιβλίου αυτού ολοκληρώνεται μέσα στο 2023 με την παρουσίασή του σ' ένα από τα πιο εμβληματικά βιβλιοπωλεία της πόλης, στον «Ευρυπίδη» στο Χαλάνδρι, αύριο, Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ. Η λογοτεχνική εσπερίδα διοργανώνεται με την φροντίδα των μελών της «Λογοτεχνικής Συντροφιάς Έναστρον», ανάμεσα στα οποία υπάρχουν βιβλιόφιλοι και συγγραφείς που συνοδοιπορούν με τον Στεφανάκη περισσότερο από μία δεκαετία.
Ολυμπιακός: Η συμβολή του… Βαλμπουενά
Το μυθιστόρημά του «Μινώταυρος», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, εκτυλίσσεται κυρίως στην Κρήτη από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, χωρίς να λείπει το κοσμοπολιτικό άρωμα που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τη σχέση του με το αναγνωστικό κοινό. Οι ήρωές του καθοδηγούμενοι από την Μεγάλη Ιστορία ταξιδεύουν σχεδόν παντού στην μυθιστορηματική οικουμένη που έχει ήδη από χρόνια ορίσει ο συγγραφέας.
Όλη η δράση μοιάζει να πυροδοτείται από ένα φονικό στο νότο της Κρήτης του 19ου αιώνα, που υποχρεώνει τον νεαρό Γιαννιό Αστάκη να καταφύγει στο Μεγάλο Κάστρο, το Ηράκλειο της Δύσης και της Ανατολής. Ο έρωτάς του με την πάμπλουτη Μαργώ Μποτέλλη θα αποδειχθεί κάτι περισσότερο από μια απλή περιπέτεια. Ζούμε το τέλος της Τουρκοκρατίας που θα οδηγήσει στη σφαγή του 1898. Έκτοτε θα κυλήσει μισός αιώνας ζωής και οι πρωταγωνιστές του μυθιστορήματος θα βρεθούν αντιμέτωποι στις προκλήσεις που θέτει η Ιστορία στον απλό άνθρωπο είτε αυτός κατοικεί στο Παρίσι και το Βερολίνο του μεσοπολέμου είτε στην Κρήτη της Γερμανικής Κατοχής