Ένα ταξίδι μυαλού και ψυχής με τη Σταματίνα Ιωαννίδου

Η παρουσίαση των δυο βιβλίων της Πειραιώτισσας στην καταγωγή δρ. Σταματίνας Ιωαννίδου στην Αθήνα.

Ένα ταξίδι μυαλού και ψυχής με τη Σταματίνα Ιωαννίδου

Η καταιγίδα της ημέρας δεν εμπόδισε τους φίλους βιβλιοφαγους να σπεύσουν Ακαδημίας 32 για να ακούσουν τις μοναδικές αναλύσεις των πανεπιστημιακών καθηγητών κ κ Κωνσταντινόπουλο (Προέδρου Φιλολογικού Συλ. «Παρνασσος»), Μπαλόγλου και Κήπα.

Στον φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου «Επι Λέξει» υπό την οργάνωση του εκδοτικού οίκου «Ηροδοτος» οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν από την καθημερινότητα για λίγο και να ακούσουν περί των δυο πονημάτων της συγγραφέως. Το πρώτο υπό τον τίτλο «Ο Ηροδοτος στην Αίγυπτο ανακαλύπτει και Αποκαλύπτεται»αναφέρεται στην προσωπικότητα του «Πατέρα της Ιστορίας» Ηροδότου και στη φιλοσοφία, ιδεολογία και δημοκρατικές καταβολές μέσα απο τις παραστατικές και γλαφυρές διηγήσεις του. Xωρίς προκαταλήψεις ανέδειξε τον μοναδικό στην Ανατολή αιγυπτιακό πολιτισμό τον οποίο συνέστησε στη Δύση.

Στο δεύτερο πόνημα «Η αρχιτεκτονική της επιρροής» η κα Ιωαννιδου προέβη σε μια ποιοτική ανάλυση μεγάλου αριθμού δημοσιευμάτων της μεγάλου κύρους εφημερίδος The New York Times για τις Ελληνοαλβανικές Σχέσεις. Με επιστημονικό τρόπο και κανόνες ψυχολογίας ανέδειξε και απέδειξε πως η αμερικανική élite υιοθετεί πολιτικές της αμερικανικής κυβέρνησης με τον οργανωμένο σχεδιασμό που βασίζεται στην ιδεολογία, τις στάσεις, τα στερεότυπα και στις προκαταλήψεις της!

Σίγουρα φεύγοντας οι περισσότεροι προσκεκλημένοι φάνηκε ότι τα βιβλία που προμηθεύτηκαν κουβαλούσαν «μια μοναδική φορητή μαγεία»!