Ο Λόρκα, ο Μίκης, ο Μάνος και το Θέατρο Τέχνης, στο 47ο Φεστιβάλ βιβλίου

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης «Καρόλου Κουν» διοργανώνουν, στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, εκδήλωση με τίτλο «Ο Λόρκα, ο Μίκης, ο Μάνος και το Θέατρο Τέχνης».

Ο Λόρκα, ο Μίκης, ο Μάνος και το Θέατρο Τέχνης, στο 47ο Φεστιβάλ βιβλίου

Το Θέατρο Τέχνης είναι μαζί μας στο Φεστιβάλ Βιβλίου για τρίτη χρονιά με τον Λόρκα, τον μοναδικό ξένο ποιητή που φιλοξενούμε, συνδεδεμένο πάντα με τον δικό μας τροβαδούρο και μεταφραστή του, τον Νίκο Γκάτσο, αλλά και τον Οδυσσέα Ελύτη. Λόρκα-Κουν-Γκάτσος-Χατζιδάκις και Ελύτης-Θεοδωράκης έγραψαν ιστορία στα πολιτιστικά μας δρώμενα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Πάνος Κυπαρίσσης.

Έπειτα, ο Σταμάτης Κραουνάκης θα μας ταξιδέψει στην Ισπανία με το Duende του, που παρουσίασε τον χειμώνα στο Θέατρο Τέχνης. Αποσπάσματα από το Duende διαβάζουν οι: Ολυμπία Καράγιωργα, Σταμάτης Κραουνάκης. Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι: Κώστας Μπουγιώτης, Χρήστος Γεροντίδης. Πιάνο: Βασίλης Ντρουμπογιάννης. Τσέλο: Γιώργος Ταμιωλάκης.

Στο τέλος, θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό από την ΕΡΤ, ο Χατζιδάκις στο πιάνο, ο Ταχιάτης στο τσέλο και η Βενετσάνου στη φωνή ερμηνεύουν τον Ματωμένο γάμο. Αλλά και από πλευράς Θεοδωράκη θα ακούσουμε το Romancero Gitano.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ποιητής και κριτικός, Κωνσταντίνος Μπούρας.

Γιατί και φέτος η καρδιά του Πολιτισμού χτυπάει στο Ζάππειο!

Ημερομηνία: 16/09/2018
20:00

Τοποθεσία:
Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα

Eισιτήρια:
Δωρεάν

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
www.sekb.gr

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox