«Γιατί πράγμα μιλάω, όταν μιλώ για χρέος» του Χρήστου Βουδούρη

Κυκλοφόρησε το 15ο βιβλίο του Χρήστου Βουδούρη με τίτλο «Γιατί πράγμα μιλάω, όταν μιλώ για χρέος» από τις εκδόσεις «Βάνιας» - Η προσωπογραφία μιας έννοιας.

«Γιατί πράγμα μιλάω, όταν μιλώ για χρέος» του Χρήστου Βουδούρη

Αν και το χρέος δεν έχει βέβαια πρόσωπο, έχει το πρόσωπο του καθενός που χρωστά. Κάθε «χρεώστης» το αποδιώχνει από τη σκέψη του και πάντα το βρίσκει μπροστά του, μέσα του, πλάι του. Για να μπορέσει να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, μάλλον θα πρέπει πρώτα να συλλάβει την αφηρημένη του απρόσωπη διάσταση και σημασία του, όχι τόσο την πραγματική. Εκεί είναι που χάνουμε στη μάχη μας μαζί του, γιατί ενώ μας είναι εντελώς αφηρημένο, είναι απολύτως προσωπικό. Και όσο είναι προσωπικό, άλλο τόσο είναι αφηρημένο.

Το βιβλίο πωλείται διαδικτυακά και από τα βιβλιοπωλεία Ιανός, Πρωτοπορία, Πολιτεία.

Βιογραφικό

Ο Χρήστος Βουδούρης σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Τύμπινγκεν της Γερμανίας και αποφοίτησε απ’ το πανεπιστήμιο της Βιέννης στην Αυστρία. «Η μεταμόρφωση του υποκειμένου στον Φουκώ και στον Καστανέντα»,
Άλλα βιβλία του: Η Ανατροπή της σκέψης στο ασύλληπτο ή η ανατροπή της σκέψης του Heidegger στο, «Τι είναι Μεταφυσική». Heidegger: «Τι (δεν) είναι Σκέψη. Το ξανακερδισμένο μυστήριο της Λογικής». Heidegger: «Η Ουσία στο "Περί της ουσίας της αλήθειας"». «Ο Αναγνώστης ως Μάρτυρας της Προσωπικής του Ιστορίας», «Εγχειρίδιο για την Τέχνη της Ζωής». «Παρμενίδης, το Εγχειρίδιο της Διδασκαλίας του». Τη συλλογή ποιημάτων: «Το Ταξίδι του Οδυσσέα στην απέραντη Θάλασσα της Συνείδησης», εκδ. Σαιξπηρικόν.