Κι άλλα βιβλία αυτό το φθινόπωρο

Ενδιαφέροντα βιβλία, σημαντικοί συγγραφείς έρχονται αυτό το φθινόπωρο στις προθήκες των βιβλιοπωλείων 

Κι άλλα βιβλία αυτό το φθινόπωρο

Από τις εκδόσεις Πατάκη περιμένουμε να διαβάσουμε τον γαλλόφωνο Σενεγαλέζο Μοχάμεντ Μπούγκαρ Σαρ, ο οποίος απέσπασε το Βραβείο Goncourt 2021 με το μυθιστόρημά του Η πιο μυστική μνήμη των ανθρώπων, μια περίτεχνη αναζήτηση με θέμα τον «νέγρο Ρεμπό».

Από τις εκδόσεις Gutenberg θα διαβάσουμε ένα παλιό μας γνώριμο, τον Νομπελίστα Σολ Μπέλοου, και το βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο του Το δώρο του Χάμπολντ.

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο επανακάμπτει ο Τζούλιαν Μπαρνς με το βιβλίο του Ελίζαμπεθ Φιντς, φόρο τιμής στη φιλοσοφία, μια προσεκτική αποτίμηση της Ιστορίας.

Από τις εκδόσεις Κριτική θα απολαύσουμε την 20ή Ιουλίου του Μπέρνχαρντ Σλινκ, ο οποίος, χρησιμοποιώντας τη θεατρική φόρμα, στοχάζεται πάνω στην Ιστορία και στον νεοναζισμό, ενώ από τις εκδόσεις Έρμα τους Υπνοβάτες – Μια τριλογία, το κλασικό έργο του αυστριακού συγγραφέα Χέρμαν Μπροχ, σε έναν τόμο και σε νέα μετάφραση. Από τις εκδόσεις Κείμενα μόλις κυκλοφόρησε σε δύο τόμους Ο πράσινος Χάινριχ του Γκότφριντ Κέλερ. Το έργο αυτό, του σημαντικότερου ελβετού πεζογράφου και ποιητή του 19ου αιώνα, μεταφράστηκε για πρώτη φορά στα ελληνικά