Βραδιές βιβλίου στην Αίγινα

Έξι καλοκαιρινές βραδιές για το βιβλίο στην Αίγινα, με αναγνώσεις και παρουσιάσεις από τους συγγραφείς και όχι μόνο...

Βραδιές βιβλίου στην Αίγινα

Η Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας διοργανώνει την εκδήλωση «Κάθε Τετάρτη στο Εϋνάρδειο με ένα Βιβλίο -Έξι καλοκαιρινές βραδιές για το βιβλίο και την Αίγινα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από 27 Ιουλίου – 31 Αυγούστου 2022 στις 9 το βράδυ, στον κήπο του Εϋναρδείου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης στην Αίγινα

Τετάρτη 27 Ιουλίου

Ηλίας Μαγκλίνης, Το μόνο της ζωής τους ταξίδι. Μικρά Ασία: οδοιπορικό σε πόλεμο και σε ειρήνη. Αθήνα: Μεταίχμιο, 2022. Παρουσιάζει και διαβάζει ο συγγραφέας.

Τετάρτη 3 Αυγούστου

Μαρία Ηλιού, Μια φιλία στη Σμύρνη, μυθιστόρημα. Αθήνα: Μίνωας, 2022.

Παρουσιάζουν: ο Νίκος Καραπιδάκης, καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου και διευθυντής της «Νέας Εστίας», και ο Κώστας Κατσουλάρης, συγγραφέας και διευθυντής του ιστότοπου «bookpress.gr». Διαβάζει η Ρένη Πιττακή.

Τετάρτη 10 Αυγούστου

Φωτεινή Μαργαρίτη, Οδοιπορώντας στο «βασίλειο του ασβεστόλιθου και της αργίλου». Ο Δημήτρης Πικιώνης και η Αίγινα. Διάλεξη βασισμένη στο βιβλίο της ομιλήτριας για το αρχιτεκτονικό όραμα του Πικιώνη που κυκλοφόρησε στο Παρίσι (L’Harmatan, 2020). Αποσπάσματα από κείμενα του Δημήτρη Πικιώνη διαβάζει η Αννίτα Δεκαβάλα.

Τετάρτη 17 Αυγούστου

Γιώργος Κυριακόπουλος, Η Αρχαιολογία του χτες. Ερημωμένα σπίτια και υποστατικά του Αιγαίου. Αθήνα: Ποταμός, 2021. Παρουσιάζει ο συγγραφέας.

Τετάρτη 24 Αυγούστου

Ηλίας Μεσσίνας, Η Συναγωγή. Αθήνα: Ινφογνώμων, 2022. Παρουσιάζει ο Ιωάννης Δέδες, αρχιτέκτονας. Διαβάζει η Άννα Γεραλή.


Τετάρτη 31 Αυγούστου

Ζυράννα Ζατέλη, Ορατή σαν αόρατη, μυθιστόρημα. Αθήνα: Εκδόσεις Καστανιώτη, 2022. Παρουσιάζει ο Νίκος Μπακουνάκης, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και δημοσιογράφος. Διαβάζει η συγγραφέας.