«Το μαύρο φόρεμα του Κόρακα» στο «Φουγάρο»

Το Φουγάρο και οι Εκδόσεις Άγρα διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου τού Θοδωρή Γκόνη "Το μαύρο φόρεμα του Κόρακα"

«Το μαύρο φόρεμα του Κόρακα» στο «Φουγάρο»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 στις 19.00
στο FOUGARO ARTCENTER Ασκληπιού 98, Ναύπλιο


Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ συγγραφέας – δημοσιογράφος, ΙΩΑΝΝΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Ερμιόνης Αργολίδος και ο συγγραφέας του βιβλίου ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΚΟΝΗΣ

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν η ηθοποιός ΛΟΥΚΙΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ και ο συγγραφέας.


Εφτά πεζογραφήματα με μια ασθματική, παράδοξη γραφή.
Οι εφτά ιστορίες του βιβλίου ταξιδεύουν στον ίδιο τόπο, τον περιγράφουν αλλά δεν τον κατονομάζουν. Περιηγούνται στο χώρο της μνήμης καθώς αυτή αρχίζει να εξασθενεί, να χάνεται σχεδόν και έτσι αναγκάζεται ο αφηγητής τους να χτίζει πάνω στα χαλάσματα και τα συντρίμμια των παλιών πραγματικών γεγονότων, να επινοεί φανταστικές ιστορίες σαν αντιστάθμισμα αυτής της απώλειας.
Με τα παλιά υλικά προσπαθεί να φτιάξει νέες ιστορίες αλλά το ξάφνιασμά του είναι μεγάλο όταν πάνω σε αυτά που έχει επινοήσει σκοντάφτουν όλα εκείνα που έχουν συμβεί και αδυνατεί να τα ξεχωρίσει.

Ο Θοδωρής Γκόνης εργάζεται στο θέατρο. Γράφει διηγήματα, ποιήματα και λόγια για τραγούδια. Ανθολογεί και διασκευάζει λογοτεχνικά κείμενα, οδοιπορικά και μαρτυρίες τα οποία και σκηνοθετεί. Την περίοδο αυτή είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και στο Φεστιβάλ Φιλίππων. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.
Από τις Εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν τα βιβλία του: Τραγούδια (1993), Ένα τραγούδι για τον Νίκο Γκάτσο (1993), Λόγια για τραγούδια (1997), Τα πορτοκάλια της Παλαιάς Επιδαύρου (2000), Αγρινίου. Καρόλου Ντηλ και Τσιμισκή (2004), Καρόλου Ντηλ και Τσιμισκή (2008), Ο ύπνος της Αδριανουπόλεως (2011), Εφτά λευκά πουκάμισα (2017), Εθνικός Κήπος – Περίπατος μαθητείας (με τη συνεργασία της Ελένης Στρούλια – 2019). Από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδη εκδόθηκαν τα βιβλία: Η πύλη της ξηράς και ο Ξεπεσμένος δερβίσης. Από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο Ναύπλιο: Μια πόλη στη λογοτεχνία.