«Η Αφαιρετική Μέθοδος - Βαθύ Σκούρο Μπλε»

Η "αφαιρετική μέθοδος" της Γεωργίας Πετούλη Γλάρου, είναι ένα ερωτικό μυθιστόρημα συνωμοσίας...

 «Η Αφαιρετική Μέθοδος - Βαθύ Σκούρο Μπλε»

Η Λιζ στεκόταν μπροστά στην τζαμαρία του μικρού της δωματίου και κοίταζε τη θάλασσα. Ξαφνικά, γύρισε το κεφάλι της προς το μέρος του και είπε ενθουσιασμένη: «Τομ, αγόρι μου, σήμερα προβλέπεται να είναι μια ιδιαίτερα εξαιρετική μέρα, μόλις πέρασαν από μπροστά μου δυο ερωτευμένοι υπεροπτικοί γλάροι, και ξέρεις, οι γλάροι που φλερτάρουν είναι το γούρι μας!».

• • •

Είχε τη βεβαιότητα ότι διέθετε τον μηχανισμό που του εξασφάλιζε τον πλήρη έλεγχο των καταστάσεων, των ερωμένων, των εχθρών. Πίστευε ότι είχε προικιστεί με την ικανότητα να οδηγεί τους ανθρώπους και τα γεγονότα εκεί που βόλευαν τον ίδιο. Όπως και στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις που είχε αναλάβει αποστολή, ο Λεόν έλαβε μήνυμα στο κινητό του, που τον ενημέρωνε ότι στην ταχυδρομική θυρίδα που είχε ανοιχτεί στο όνομά του υπάρχουν έγγραφα, οδηγίες και προκαταβολή. Μόλις επέστρεψε από το ταχυδρομείο, άνοιξε τον φάκελο και βρήκε μια δεσμίδα με χρήματα, δύο φωτογραφίες με το πρόσωπο ενός κοριτσιού, δεκατρείς εκτυπωμένες σελίδες και ένα εισιτήριο κινηματογράφου με ημερομηνία της ίδιας ημέρας. Η πρώτη σελίδα ανέφερε «Έχεις στη διάθεσή σου μία εβδομάδα για να σε εμπιστευτεί» και τίποτα άλλο.

• • •

Και ξαφνικά, την είδε να μπαίνει. Ένα κορίτσι με σγουρά μαλλιά, φορώντας ένα κόκκινο μπουφάν και κρατώντας μια κόκκινη ομπρέλα, μπήκε μέσα στην αίθουσα. Τίποτα το ιδιαίτερο, σκέφτηκε ο Λεόν. Έβγαλε το ρολόι πολυτελείας από τον καρπό του και το έχωσε βαθιά στην τσέπη του τζάκετ που φορούσε.

Η συγγραφέας

Η Γεωργία Πετούλη, το γένος Γλάρου, σπούδασε στο ΑΠΘ, ζει στην Αθήνα και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος. Το 2015 κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Bridge Γυναικών Ελλάδος και στη συνέχεια αφιερώθηκε με πάθος στη συγγραφή. «Η Αφαιρετική Μέθοδος» είναι το πρώτο βιβλίο που έγραψε και είναι ένα κοινωνικό ερωτικό μυθιστόρημα συνωμοσίας. Βρίσκει γοητευτικό να περιγράφει χαρακτήρες και καταστάσεις εντός και εκτός πραγματικότητας και πιστεύει ότι η συγγραφή πρέπει να είναι ανυπάκουη, τολμηρή και απρόβλεπτη. «Όταν η φαντασία συναντάει την πραγματικότητα, αποκτάς το δικαίωμα να ανατρέψεις τα πάντα, ακόμα και την ίδια τη φαντασία».

Στοιχεία βιβλίου

Τίτλος: Η Αφαιρετική Μέθοδος - Βαθύ Σκούρο Μπλέ

Συγγραφέας: Γεωργία Πετούλη Γλάρου

Εκδόσεις: Πηγή

Τιμή λιανικής: 13 ευρώ

Σελίδες: 244