Οριστική αναβολή στο 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο λόγω κορονοϊού

Δεν θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το καθιερωμένο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, αφού ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, ο οποίος το διοργανώνει, αποφάσισε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την ασφαλή διεξαγωγή του λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού.

Οριστική αναβολή στο 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο λόγω κορονοϊού

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό οδήγησε στην απόφαση της αναβολής του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο. Το φεστιβάλ επρόκειτο να λάβει χώρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο όπως κάθε χρόνο, ωστόσο ο διοργανωτής Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου έκρινε πως η «αναζωπύρωση» της πανδημίας δεν επιτρέπει τη λήψη ρίσκων όσον αφορά την υγεία των μελών του αλλά και των επισκεπτών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΚΒ αναφέρει τα εξής:

«To ΔΣ του ΣΕΚΒ με μεγάλη λύπη ανακοινώνει την αναβολή του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο 2020 με απόφαση που λήφθηκε κατά πλειοψηφία (5 έναντι 1), λόγω της τρέχουσας υγειονομικής κατάστασης. Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας του κορονοϊού δημιουργεί αβέβαιη ολοκλήρωση αλλά και επιτυχία του φεστιβάλ.

Βασικό μέλημα του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου είναι η προστασία των μελών του και των μελών των εταιρειών μας, η άρτια στάση του απέναντι στο κοινωνικό γίγνεσθαι και τους κινδύνους που εγκυμονεί η δυσμενής αυτή κατάσταση».

Στη συνέχεια ο Σύνδεσμος ενημερώνει τα μέλη του ότι «από την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020, από τις 10.00 έως τις 15.00 μπορούν να παραλαμβάνουν την επιταγή τους στα γραφεία του ΣΕΚΒ (Χαριλάου Τρικούπη 54 στον 3ο όροφο)».

«Ταυτόχρονα ο ΣΕΚΒ αναζητά τρόπους με τους οποίους θα δοθούν αντισταθμιστικά οφέλη στα μέλη του» καταλήγει η ανακοίνωση.