Νetflix και κορονοϊός: Κέρδισε 16 εκατομμύρια συνδρομητές από το #Μένουμε_Σπίτι

Το Netflix αποδείχθηκε ο μεγάλος κερδισμένος στην κρίση του κορονοϊού καθώς αύξησε τους συνδρομητές του κατά 16 εκατομμύρια!

Νetflix και κορονοϊός: Κέρδισε 16 εκατομμύρια συνδρομητές από το #Μένουμε_Σπίτι

Τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας και η αναγκαστική απομόνωση λόγω της πανδημίας οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη να αναζητήσουν εναλλακτικές μορφές ψυχαγωγίας στο σπίτι.

Οι περισσότεροι επέλεξαν την δημοφιλή διαδικτυακή πλατφόρμα για να γεμίσουν τις ώρες της καραντίνας, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την μεγαλύτερη ανάπτυξη από άποψη εγγραφής νέων συνδρομητών στην ιστορία της.

Το Netflix είδε τους συνδρομητές του να ανέρχονται στα 183 εκατομμύρια παγκοσμίως στο τέλος Μαρτίου.

Από αυτούς, τα 16 εκατομμύρια γράφτηκαν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα οι μετοχές της εταιρείας να εκτοξευτούν, σε αντίθεση με την συνολική πορεία των αγορών που είναι σταθερά καθοδική.

Η κυριαρχία του Netflix οφείλεται κυρίως στον μεγάλο κατάλογο από σειρές που διαθέτει -άρχισε την παραγωγή δικών το σειρών πριν από επτά χρόνια. Έτσι, η αναγκαστική παύση των γυρισμάτων λόγω κορονοϊού δεν φάνηκε στον προγραμματισμό, όπως συνέβη με τους ανταγωνιστές.

Και το μόνο μείον της υπόθεσης ότι παρά το ότι οι συνδρομητές αυξήθηκαν σε ποσοστό 23% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, τα συνολικά κέρδη της εταιρείας ήταν ελάχιστα, καθώς οι νομισματικές ισοτιμίες δεν της επιτρέπουν να αξιοποιήσει όπως θα ήθελε τα κέρδη εκτός Η.Π.Α.