Είναι επίσημο! Το Netflix ρίχνει το bit rate σε ολόκληρη την Ευρώπη

Και όμως θα γίνει πράξη! Σε μια προσπάθεια να βρεθεί τρόπος να μειωθεί η κίνηση στα δίκτυα αυτές τις δύσκολες ημέρες, αποφασίστηκε τελικά, το Netflix να ρίχνει την ποιότητα του stream.

Είναι επίσημο! Το Netflix ρίχνει το bit rate σε ολόκληρη την Ευρώπη

Νωρίτερα, ο Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπεύθυνος ψηφιακής πολιτικής, κάλεσε τους παρόχους της Ευρώπης να εξετάσουν την πιθανότητα να κατεβάσουν την ανάλυση (από high-definition σε standard) των τηλεοπτικών και άλλων υπηρεσιών streaming. Mε σκοπό να αποφορτίσουν τα ευρυζωνικά δίκτυα από τον τεράστιο όγκο δεδομένων, καθώς εκατομμύρια ανθρώπων έχουν ξεκινήσει να εργάζονται από το σπίτι, ύστερα από την έξαρση του κορονοϊού.Ταυτόχρονα ζήτησε από τους χρήστες να γίνουν πιο υπεύθυνοι στην κατανάλωση δεδομένων.

Λίγο μετά τις συζητήσεις που λάμβαναν χώρα μεταξύ του Netflix και της ΕΕ, λοιπόν, σε μια προσπάθεια να βρεθεί τρόπος να μειωθεί η κίνηση στα δίκτυα αυτές τις δύσκολες ημέρες, αποφασίστηκε τελικά, το Netflix να ρίχνει την ποιότητα του stream.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει επισήμως το Netflix, η αλλαγή αυτή θα ισχύσει για 30 ημέρες και για όλα τα streams περιεχομένου στην Ευρώπη. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το Netflix, θα οδηγήσει σε μείωση του traffic κατά 25%.

Πηγή: techmaniac