Θύελλα αντιδράσεων για τον «Μ. Αλέξανδρο» του Netflix

Ο «Μέγας Αλέξανδρος» του Netflix έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων

Θύελλα αντιδράσεων για τον «Μ. Αλέξανδρο» του Netflix

Είναι ο διασημότερος ήρωας όλων των εποχών, ο στρατηλάτης που σύστησε τη Μακεδονία και τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα της Οικουμένης. Είναι ο Μέγας Αλέξανδρος που θα συνεπάρει το κοινό σε όλο τον κόσμο, μέσα από τη δραματοποιημένη σειρά έξι επεισοδίων του Netflix, η οποία έκανε πρεμιέρα με τίτλο «Μέγας Αλέξανδρος: Η Γέννηση Ενός Θεού».

Το τρέιλερ μετράει πάνω από 2,5 εκατομμύρια views, παραγωγός της σειράς είναι η Λούσι φαν Μπέικ, βραβευμένη με 7 Emmy και ένα BAFTA, ενώ τον ρόλο του Αλέξανδρου ερμηνεύει ο γοητευτικός Βρετανός ηθοποιός Μπακ Μπρεθγουέιτ (Buck Braithwaite). Συμμετέχει μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών, μιλούν τέσσερις ξένοι ακαδημαϊκοί, αλλά και η Ελληνίδα αρχαιολόγος Καλλιόπη Λημναίου-Παπακώστα, η οποία ανασκάπτει εδώ και σχεδόν 30 χρόνια στην καρδιά της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, ανασυνθέτοντας κομμάτια της ιστορίας στην πόλη που ίδρυσε ο μεγάλος στρατηλάτης.

Ωστόσο, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις η νέα σειρά του Netflix καθώς παρουσιάζεται σε ερωτικές σκηνές με τον Ηφαιστίωνα. Με τίτλο «The Boy King», το πρώτο επεισόδιο εξηγεί πώς ο Αλέξανδρος ανέβηκε στην εξουσία στη Μακεδονία, ενώ απεικονίζει τον ίδιο και τον Ηφαιστίωνα ως ρομαντικούς εραστές καθώς και στενούς φίλους που συνεργάστηκαν σε επαγγελματικό και στρατιωτικό επίπεδο.

Η καθηγήτρια στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου Δρ Σαλίμα Ικράμ, σχολιάζει σύμφωνα με το moviemaker.com: «Ο Ηφαιστίωνας δεν ήταν απλώς ένας αγαπημένος σύντροφος, αλλά ίσως ο μεγαλύτερος έρωτάς του» αναφέρει για την σειρά με 6 επεισόδια, σε σκηνοθεσία του Χιου Μπαλαντάιν.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάντως, ήδη έχει ξεσπάσει σάλος με τους χρήστες να διαμαρτύρονται που ο Μέγας Αλέξανδρος παρουσιάζεται ως γκέι, ενώ κάποιοι σχολιάζουν «αίσχος» και «αηδία» και «τι συμβαίνει πια στην κοινωνία μας;».

Πηγή: dailymedia.com.gr