«The Dark Tower»: Γίνεται σειρά με την υπογραφή του Μάικ Φλάναγκαν

Το «The Dark Tower» του Στίβεν Κινγκ γίνεται σειρά με την υπογραφή του Μάικ Φλάναγκαν

«The Dark Tower»: Γίνεται σειρά με την υπογραφή του Μάικ Φλάναγκαν

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε πως ο Μάικ Φλάναγκαν έφυγε από το Netflix, με τη σειρά «The Fall of the House of Usher» να είναι η τελευταία του στην πλατφόρμα (καθώς η δεύτερη σεζόν του «The Midnight Club» ακυρώθηκε), και πως πλέον θα συνεργάζεται με την Amazon. Το πρώτο του πρότζεκτ στο νέο σπίτι θα ενθουσιάσει αρκετά τους φανς του Στίβεν Κινγκ.

Σύμφωνα με το Variety το στούντιο του Φλάναγκαν Intrepid Pictures θα μεταφέρει στη μικρή οθόνη την επική σειρά των οχτώ βιβλίων του Κινγκ «The Dark Tower» ως τηλεοπτική σειρά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Φλάναγκαν θέλει να δημιουργήσει κάτι εξίσου επικό με τα βιβλία με την σειρά να ολοκληρώνεται σε πέντε σεζόν η οποία θα ακολουθείται από δυο ταινίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φλάναγκαν μεταφέρει κάποια ιστορία του Κινγκ μιας και παλιότερα είχε σκηνοθετήσει τις ταινίες «Gerald’s Game» και «Doctor Sleep», οι οποίες είχαν καταφέρει να αγαπηθούν τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς. Παρόλο την συμφωνία του Φλάναγκαν με την Amazon αυτό δεν σημαίνει ότι η σειρά θα καταλήξει στο Amazon Prime μιας και άλλα κανάλια ή διαδικτυακές πλατφόρμες μπορούν να την αποκτήσουν.

Το «Dark Tower» είχε μεταφερθεί άλλη μια φορά, στη μεγάλη οθόνη, το 2017 ως μια ταινία σίκουελ των ιστοριών του Κινγκ με πρωταγωνιστές τους Ιντρις Ελμπα και Μάθιου ΜακΚόναχι και αποδείχθηκε - δίκαια - μια τεράστια εισπρακτική αποτυχία. Όπως και σχεδόν τα περισσότερα βιβλία του Κινγκ, θεωρείται ως μια αρκετά δύσκολη ιστορία για να μεταφερθεί σε όλο της το εύρος, αλλά πιστεύουμε πως ο Φλάναγκαν έχει το ταλέντο για να το καταφέρει.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή της σειράς, αλλά αν ακολουθήσουν το πλάνο των πέντε σεζόν και δυο ταινιών τότε σίγουρα θα έχουμε θα περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα.

Πηγή: flix.gr