Νetflix: Ο «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο θα λιώσει και τις πιο «ξύλινες» καρδιές

Δείτε το πρώτο trailer που μόλις κυκλοφόρησε...

Νetflix: Ο «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο θα λιώσει και τις πιο «ξύλινες» καρδιές

«...Αυτή θα είναι μία ιστορία για μικρά αγόρια που δεν είναι τέλεια. Αλλά και πατέρες που δεν είναι τέλειοι επίσης...»

Ποιος κινηματογραφικός παραμυθάς θα ήταν ο πιο κατάλληλος για να μάς βάλει στο σύμπαν ενός τραγικού παραμυθιού - ισόποσα σκοτεινό και τρυφερό, ρομαντικό και σπαραχτικό; Ο οσκαρικός Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ο μεξικανός σκηνοθέτης που αγαπά «τα τέρατα» περισσότερο κι από τους ανθρώπους, εδώ και χρόνια ετοιμάζει τη δική του ανάγνωση στο κλασικό παραμύθι του Κάρλο Κολόντι «Πινόκιο».

Ενα stop motion animation, ντυμένο με τις φωνές ενός A-list cast ( Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ντέιβιντ Μπράντλεϊ, Γκρέγκορι Μαν, Φιν Γούλφχαρντ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζον Τορτούρο, Ρον Πέρλμαν, Κριστοφερ Γουόλτς, Τίλντα Σουίντον), ενώ το σενάριο υπογράφουν ο ίδιος ο Ντελ Τόρο με τον Πάτρικ ΜακΧέιλ (σεναριογράφος των τηλεοπτικών σειρών «Adventure Time» και «Over the Garden Wall»).

Η ιστορία θα διαδραματίζεται κατά την άνοδο του Μουσολίνι στην φασιστική Ιταλία και ο Ντελ Τόρο θέλει να κοιτάξει κάπως διαφορετικά και με τη δική του γνωστή ευαισθησία τις «τρωτές» πτυχές των ηρώων του παραμυθιού.

«Στην ιστορία μας ο Πινόκιο είναι μια αθώα ψυχή με έναν απαθή πατέρα ο οποίος χάνεται σε έναν κόσμο που δεν μπορεί να καταλάβει. Ξεκινά ένα απίστευτο ταξίδι το οποίο τον αφήνει με μια βαθιά κατανόηση για τον πατέρα του και τον κόσμο γενικά. Ηθελα να κάνω την ταινία αυτή πάντα. Μετά την τέλεια εμπειρία που είχαμε με το “Trollhunters” είμαι ευγνώμων που η ταλαντούχα ομάδα του Netflix μου δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάσω στο κοινό την εκδοχή μου για τη μαριονέτα που έγινε παιδί.»

Πηγή: flix