Όμορφες Λίμνες των Άλπεων στην ΕΡΤ 3

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Όμορφες Λίμνες των Άλπεων/Jewels of the Alps», παραγωγής Γερμανίας 2019-2020, που θα ολοκληρωθεί σε 5 ωριαία επεισόδια,  θα προβάλλεται κάθε πρωί τις καθημερινές έως την Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου.

Όμορφες Λίμνες των Άλπεων στην ΕΡΤ 3

Η σειρά μας ταξιδεύει στις μαγευτικές λίμνες της Βόρειας Ιταλίας και μας ξεναγεί στις πέντε μεγαλύτερες. Το κάθε επεισόδιο είναι αφιερωμένο σε μία από αυτές, παρουσιάζοντας το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον τους και το δέσιμο που έχουν οι ντόπιοι με αυτό.
Έτσι θα γνωρίσουμε τη Λίμνη Ματζόρε/Lake Maggiore, τη Λίμνη Κόμο/Lake Como, τη Λίμνη Ιζέο/Lake Iseo, τη Λίμνη Λουγκάνο/Lake Lugano και τη Λίμνη Γκάρντα/Lake Garda.

Στο πρώτο επεισόδιο απολαμβάνουμε τη Λίμνη Ματζόρε το φθινόπωρο, σε σκηνές αδάμαστης φύσης και συναντάμε ανθρώπους που συνδέονται στενά με την περιοχή. Κάποιοι υποστηρίζουν τις παλιές παραδόσεις, άλλοι φτιάχνουν νέες για να κερδίσουν τη διαμονή τους εδώ – ως αγρότες τσαγιού, κτίστες πέτρας, ιδιοκτήτες οινοποιείου ή αιγοβοσκοί των Άλπεων.


Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, για 14 ημέρες, μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3.