Νetflix: Οι 5 ταινίες βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα

Το Netflix έχει στην πλατφόρμα του αρκετές ταινίες που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα - Αυτά είναι τα 5 φιλμ που ξεχωρίζουν τα οποία και κυκλοφόρησαν την τελευταία δεκαετία - Αληθινές ιστορίες.

Νetflix: Οι 5 ταινίες βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα

1) Moneyball (IMDB 7.6)

Yπόθεση: Είναι αμερικανικό βιογραφικό αθλητικό δράμα, παραγωγής 2011, σε σκηνοθεσία Μπένετ Μίλερ και σε σενάριο των Στίβεν Ζαϊλίαν και Άρον Σόρκιν. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Μάικλ Λιούις και εστιάζει στον οικονομικό αναλυτή και στον μάνατζερ της ομάδας μπέιζμπολ Oakland Athletics και στις προσπάθειές τους να στελεχώσουν μια καλή ομάδα. Ενώ αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, θα καταφέρουν να θέσουν σε εφαρμογή ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στατιστικής μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, που θα τους βοηθήσει να στελεχώσουν την ομάδα με τους καταλληλότερους παίχτες, παραμένοντας παράλληλα εντός μπάτζετ και η ομάδα να κερδίσει 20 συνεχόμενους αγώνες. Πρωταγωνιστούν οι Μπραντ Πιτ, Τζόνα Χιλ και Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.

2) To Μεγάλο Σορτάρισμα (IMDB 7.8)

Yπόθεση: Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 μια ομάδα outsiders του χρηματιστηριακού κόσμου καταλαβαίνουν πως, ενάντια στη γενική πεποίθηση, μια μεγάλη οικονομική κρίση είναι έτοιμη να ξεσπάσει και προσπαθούν να κινηθούν κόντρα στο ρεύμα και τα μεγάλα τραπεζικά συμφέροντα. Αστεία, ευρηματική και αιχμηρή σάτιρα, η οποία μετατρέπει ένα περίπλοκο μάθημα πολιτικής οικονομίας σε πικρά διασκεδαστική κομεντί. Από το σεναριογράφο και σκηνοθέτη των κωμωδιών του Γουίλ Φέρελ «Anchorman», «Talladega Nights» και «Μπάτσοι Από τον Πάγκο», κέρδισε τέσσερις υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες (ταινίας, σεναρίου, α΄ και β΄ αντρικού ρόλου) και ήταν υποψήφια στις πέντε βασικές κατηγορίες των Όσκαρ, από τις οποίες οι Άνταμ Μακ Κέι και Τσάρλς Ράντολφ απέσπασαν εκείνο του Διασκευασμένου Σεναρίου.

3) Η δίκη των 7 του Σικάγο (ΙΜDB 7.8)

Υπόθεση: Πρόκειται για ένα ιστορικό δικαστικό δράμα που ακολουθεί τους «Επτά του Σικάγο», μία ομάδα διαδηλωτών που αντιτίθενται στον πόλεμο του Βιετνάμ και κατηγορείται για συνομωσία κατά του κράτους των ΗΠΑ, καθώς και για την υποκίνηση διαδηλώσεων στο Συνέδριο του Κόμματος των Δημοκρατικών το 1968, που οδήγησαν σε αιματηρές συγκρούσεις με την αστυνομία. Το πολύ δυνατό καστ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Γιαχία Αμπντούλ-Ματίν ΙΙ (Matrix 4), Σάσα Μπάρον Κοέν (Ο Δικτάτορας), Εντι Ρεντμέιν (Το Κορίτσι από τη Δανία), Τζέρεμι Στρονγκ (Λίνκολν), Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ (Inception).

4) Τhe Social Network (IMDB 7.8)

Υπόθεση: Ο 19χρονος Μαρκ Ζούκεμπεργκ χώρισε από τη φιλενάδα του το 2003 και αμέσως μετά μπήκε στο σύστημα των υπολογιστών του Χάρβαρντ για να φτιάξει ένα site που λειτουργεί ως βάση δεδομένων με όλα τα κορίτσια του campus, προσκαλώντας τους επισκέπτες να συγκρίνουν τις κοπέλες και να ψηφίσουν την πιο καυτή. Από αυτό, το Facemash, προήλθε το Thefacebook και αργότερα το γνωστό Facebook, το φαινόμενο που σήμερα αποτιμάται σε 25 δισ. δολάρια. Από μία ερωτική απογοήτευση. Από την κακία ενός τεχνοφρικιού που βγάζει φλύχταινες με τη σωματική επαφή, που θέλει φίλους και χτίζει χρήστες, που θέλει να μπει στην καλή κοινωνία και τρώει γενναίες μηνύσεις. Από έναν ήρωα με παντόφλες- και άσπρα καλτσάκια, κυριολεκτικά! Ένα όνειρο υποκριτικής, σεναριογραφίας και σκηνοθεσίας από τον Ντέιβιντ Φίντσερ. Αυτή είναι η αληθινή ιστορία για το πώς δημιουργήθηκε το περίφημο facebook, το οποίο πλέον αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας.

5) Sully (7.4 IMDB)

Υπόθεση: Στις 15 Ιανουαρίου 2009 ο έμπειρος πιλότος Τσέσλι «Σάλι» Σαλενμπέργκερ έκανε αναγκαστική προσγείωση στο κέντρο της αμερικανικής μητρόπολης, σώζοντας και τους 155 επιβάτες της πτήσης. Η είδηση ταξίδεψε άμεσα στα μίντια ολόκληρου του πλανήτη και ο κυβερνήτης μετατράπηκε σε ήρωα της διπλανής πόρτας, όχι όμως για όλους... Το Συμβουλίου Ασφαλείας Εθνικών Μεταφορών έκανε εξονυχιστικό έλεγχο στην υπόθεση, για να διαπιστώσει αν ο πιλότος θα μπορούσε να έχει επιστρέψει έγκαιρα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών. Ο Κλιντ Ίστγουντ μεταφέρει μια αληθινή ιστορία στην οθόνη, εμπλουτίζοντάς τη με ερωτήματα γύρω από τον πατριωτισμό, το συλλογικό τραύμα στις 11/9, τον ήρωα της διπλανής πόρτας, την οικονομική κρίση και τη σχέση μεταξύ μηχανών και ανθρώπων.