Ταινίες στην τηλεόραση (16/1): «Trance», «Armageddon», «Υπάρχει και φιλότιμο»

Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Κυριακή (16/1).

Ταινίες στην τηλεόραση (16/1): «Trance», «Armageddon», «Υπάρχει και φιλότιμο»

Στις 21:00 το Star θα προβάλει την ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο». Ο Ανδρέας Μαυρογιαλούρος είναι υπουργός, αρμόδιος επί των δημοσίων έργων. Με αφορμή την πρόσφατη ανέγερση του νέου μαιευτηρίου στην εκλογική του περιφέρεια, έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι ως εκεί για τα εγκαίνια. Ένα μικρό ατύχημα με το αυτοκίνητο σε ένα ξεχασμένο και αποκομμένο χωριουδάκι της περιφερείας του, θα γίνει η αιτία ο υπουργός να ανακαλύψει τις ρεμούλες και τις απάτες του ιδιαιτέρου του Γιώργου αλλά και του κομματάρχη της περιοχής, Γκρούεζα.

Παριστάνοντας τον απλό πολίτη, θα γίνει αυτόπτης μάρτυρας της κομματικής εκμετάλλευσης και της κοροϊδίας, που υφίστανται όσοι κάτοικοι του χωριού δεν είναι με τους ημετέρους. Μετά από όλα αυτά, το φιλότιμο αναλαμβάνει δράση.

Ο υπουργός αποφασίζει να παραιτηθεί από τη θέση του, να αποκαλύψει την αλήθεια, να τιμωρήσει τους συνεργάτες του και να επαναφέρει στην τάξη την κακομαθημένη κόρη του και την αδιάφορη γυναίκα του.

Έτος: 1965

Διάρκεια: 91 λεπτά

Παίζουν: Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Μέλπω Ζαρόκωστα, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Γιώργος Γαβριηλίδης, Νίκη Λινάρδου, Ανδρέας Ντούζος

Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος

Την ίδια ώρα το Open TV θα δείξει την ταινία «Trance». Ένας υπάλληλος οίκου δημοπρασιών συνεργάζεται με μια ομάδα κακοποιών για την κλοπή ενός πανάκριβου πίνακα. Κατά τη διάρκεια της επιτυχούς επιχείρησης, ωστόσο, δέχεται ένα ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει τη μνήμη του. Μια ψυχολόγος αναλαμβάνει να τον υπνωτίσει για να αποκαλύψει την κρυψώνα.

Έτος: 2013

Διάρκεια: 101 λεπτά

Σκηνοθεσία: Ντάνι Μπόιλ

Παίζουν: Τζέιμς ΜακΑβόι, Ροζάριο Ντόουσον, Βενσάν Κασέλ

Μισή ώρα μετά ο Alpha θα προβάλει την ταινία «Armageddon». Μία ομάδα ειδικών στις γεωτρήσεις εκπαιδεύεται, σε ελάχιστο χρόνο, από τη NASA. Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν έναν αστεροειδή που απειλεί να καταστρέψει τη Γη και να τοποθετήσουν σ’ αυτόν μια πυρηνική βόμβα.

Ένας γιγάντιος αστεροειδής, που φαίνεται να έχει το μέγεθος του Τέξας, κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 35.000 χλμ την ώρα. Το ανώτατο επιτελείο της NASA βρίσκεται σε πανικό, αφού υπολογίζουν ότι σε περίπου δύο εβδομάδες ο αστεροειδής θα προσκρούσει στη Γη με ολέθρια αποτελέσματα για τον πλανήτη και το ανθρώπινο είδος.

Καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα, ο διευθυντής της NASA δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταφύγει στη τελευταία και πιο απίθανη λύση: να στείλει τον Χάρι Στάμπερ, έμπειρο εκσκαφέα, και την απροσάρμοστη ομάδα του να συναντήσουν πρώτοι τον αστεροειδή. Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν την επιφάνειά του και να τοποθετήσουν στο βάθος του πυρηνικές βόμβες για να τον καταστρέψουν. Πιθανότητες επιτυχίας σχεδόν μηδενικές.

Έτος: 1998

Διάρκεια: 139 λεπτά

Σκηνοθεσία: Μάικλ Μπέι

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μπεν Άφλεκ, Λιβ Τάιλερ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Στιβ Μπουσέμι, Όουεν Γουίλσον.