Ταινίες στην τηλεόραση (28/11): «Ο ευεργέτης», «Ο κατεργάρης», «Σε 60 δευτερόλεπτα»

Δείτε μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Κυριακή (28/11). 

Ταινίες στην τηλεόραση (28/11): «Ο ευεργέτης», «Ο κατεργάρης», «Σε 60 δευτερόλεπτα»

Στις 21:00 το Open TV θα προβάλει την ταινία «Ο ευεργέτης». Ο Φράνι είναι ένας πλούσιος κι εκκεντρικός κύριος από τη Φιλαδέλφεια, που εισβάλει στη ζωή της νεαρής κόρης ενός νεκρού φιλικού ζευγαριού, της εγκύου Ολίβια, και του συζύγου της, του νεαρού γιατρού Λουκ.

Ο λόγος της πράξης του είναι η ενοχή, μια κι αισθάνεται υπεύθυνος για τον θάνατο των δύο φίλων του σε αυτοκινητιστικό. Αρχικά, προσλαμβάνει τον Λουκ στο νοσοκομείο του και πετυχαίνει με τον καιρό να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι αυτός τους έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ό,τι τον έχουν αυτοί.

Έτος: 2015

Διάρκεια: 83 λεπτά

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκίρ, Ντακότα Φάννινγκ, Θίο Τζέιμς

Σκηνοθεσία: Άντριου Ρένζ

Στις 21:30 ο Alpha θα δείξει την ελληνική ταινία «Ο κατεργάρης». Ο Χρόνης εργάζεται σε κάποια εταιρεία, ο πρόεδρός της οποίας είναι ένας σοβαροφανής, φοβερά ηθικολόγος άνθρωπος, που έχει τη γνώμη ότι οι υπάλληλοι της εταιρείας πρέπει να ακολουθούν τα δικά του πρότυπα ζωής και αντίληψης.

Κάποια μέρα, η αδελφή του Χρόνη, η Εύα, διοργανώνει πάρτι σπίτι της και καλεί και τον Λαιμίλιο, το γιο του προέδρου. Την άλλη μέρα, ο πρόεδρος κάνει αυστηρότατες παρατηρήσεις στον Χρόνη, που δεν περιμένει τίποτα άλλο πια από την απόλυσή του.

Ο Πλούταρχος, θείος του Χρόνη και καθηγητής της θεολογίας, του οποίου η κόρη υποφέρει τα πάνδεινα από τη στενοκεφαλιά του μπαμπά της, που θεωρεί ότι ακόμα και το φιλί είναι ασυγχώρητο αμάρτημα, έρχεται να επισκεφθεί τον Χρόνη για να του κάνει τα παράπονα για την κόρη του, η οποία, κατά τη γνώμη του, έχει ξεπεράσει κάθε επιτρεπτό όριο.

Έτος: 1971

Διάρκεια: 89 λεπτά

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

Παίζουν: Χρόνης Εξαρχάκος, Κατερίνα Γιουλάκη, Νόρα Βαλσάμη, Πάνος Μιχαλόπουλος, Σπύρος Καλογήρου, Βασίλης Τσιβιλίκας

Αμέσως μετά το ίδιο κανάλι θα προβάλει την ταινία «Σε 60 δευτερόλεπτα». Ο Ράνταλ Ρέινς, γνωστός στον χώρο του υποκόσμου και ως Μέμφις, αποφασίζει να αποσυρθεί από τα παράνομα κυκλώματα που ήταν μπλεγμένος ως τώρα. Σύντομα όμως αναγκάζεται να επιστρέψει στα πράγματα, για να βοηθήσει αυτή τη φορά τον αδελφό του, που βρίσκεται όμηρος στα χέρια μιας συμμορίας.

Αν δεν προλάβει να κλέψει 50 συλλεκτικά αυτοκίνητα μέσα σε μια νύχτα για τη σπείρα διακίνησης κλεμμένων αυτοκινήτων που τον κρατά όμηρο, κινδυνεύει να μη δει τον αδελφό του ζωντανό ποτέ ξανά.

Με συμπρωταγωνιστές κάποια αυτοκίνητα – κοσμήματα, όπως Άστον Μάρτιν, Κάντιλακ Ελντοράντο, Σεβρολέτ Κοβέρτ, Πλίμουθ Παντέρα, Πόρσε, Τζάγκουαρ, Λαμποργκίνι, Φερράρι κ.α., η ταινία είναι μια από τις πιο χορταστικές περιπέτειες όχι μόνο για γερά νεύρα, αλλά και για… γερά γκάζια.

Έτος: 2000

Διάρκεια: 107 λεπτά

Σκηνοθεσία: Ντομινίκ Σένα

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Αντζελίνα Τζολί, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Ντελρόι Λίντο, Τζιοβάνι Ρίμπισι, Σκοτ Κάαν, Τίμοθι Όλιφαντ.