Ταινίες στην τηλεόραση (27/11): «Η μούμια», «Βίβα Ρένα», «Κωδικός: Μέρκιουρι»

Δείτε μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση το Σάββατο (27/11).

Ταινίες στην τηλεόραση (27/11): «Η μούμια», «Βίβα Ρένα», «Κωδικός: Μέρκιουρι»

Στις 20:00 ο ΑΝΤ1 θα προβάλει την ελληνική ταινία «Βίβα Ρένα». Η Ρένα, ξεπεσμένη λαϊκή τραγουδίστρια από την Κέρκυρα, ζει στην Αθήνα με τον μπουζουξή αδελφό της Στράτο, ενώ μια εξαδέλφη της, η Πεπίτα ντι Κόρφου με την οποία μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, είναι μεγάλη βεντέτα του ελαφρού τραγουδιού και μένει στη Ρώμη με τον αρραβωνιαστικό της Αντόνιο.

Ο εφοπλιστής Λάμπρος Φωκάς καλεί στη δεξίωσή του την Πεπίτα, με την οποία είχε γνωριστεί πριν από χρόνια στη Νάπολη –αλλά εκείνη αδυνατεί να προσέλθει.

Έτος: 1967

Διάρκεια: 82 λεπτά

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Νίκος Ρίζος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Αλέκος Κουρής κ.α.

Στις 23:15 το Star θα δείξει την ταινία «Η μούμια». Ο ανώτατος ιερέας Ιμχοτέπ διαπράττει το μοιραίο σφάλμα: ερωτεύεται την Ανκ Σου Νάμουν, επίσημη ερωμένη του φαραώ Σέτι. Τυφλωμένος από τη ζήλια και τον παράφορο έρωτα, ο Ιμχοτέπ δεν διστάζει να δολοφονήσει τον Σέτι.

Το αίμα όμως πρέπει να ξεπλυθεί και ο εγκληματίας να πληρώσει. Ο Ιμχοτέπ καταδικάζεται να μουμιοποιηθεί και να θαφτεί ζωντανός! Και ίσως αυτή η «φυλακή» να έμενε σφραγισμένη για πάντα εάν, αρκετούς αιώνες αργότερα, δεν την παραβίαζαν άθελά τους ο αμερικανός τυχοδιώκτης Ρικ Ο’ Κόνελ και η αρχαιολόγος Έβελιν Κάρναχαν. Το σατανικό πνεύμα του Ιμχοτέπ απελευθερώνεται και μαζί η οργή του και ο πόθος του για εκδίκηση.

Έτος: 1999

Διάρκεια: 112 λεπτά

Παίζουν: Μπρένταν Φρέιζερ, Ρέιτσελ Βάις, Άρνολντ Βόσλοου, Τζον Χάνα

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σόμερς

Αμέσως μετά το ίδιο κανάλι θα προβάλει την ταινία «Κωδικός: Μέρκιουρι». Ο Σάιμον, ένας εννιάχρονος αυτιστικός, κατορθώνει να «σπάσει» έναν απόρρητο κυβερνητικό κώδικα, που ήταν κρυμμένος σ’ ένα περιοδικό με σπαζοκεφαλιές. Παίρνοντας τηλέφωνο στο περιοδικό για να παραλάβει το βραβείο του, ο Σάιμον δεν καταφέρνει τίποτε άλλο από το να ενεργοποιήσει την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ!

Ο διοικητής της Υπηρεσίας, Νίκολας Κούντροου, που ισχυρίζεται ότι αυτός ο κώδικας διατηρούσε μυστική την ταυτότητα ενός μεγάλου αριθμού πρακτόρων, στέλνει έναν επαγγελματία δολοφόνο, με την εντολή να βρει το μικρό παιδί και να το δολοφονήσει. Την τελευταία στιγμή, ο Σάιμον καταφέρνει να γλιτώσει, μένοντας κρυμμένος σε μια μυστική ντουλάπα. Εκεί θα τον ανακαλύψει και ο Αρτ Τζέφρις, πράκτορας του FBI, όπου τώρα θα προσπαθήσει να σώσει το μικρό παιδί από τον αδίστακτο δολοφόνο, ερευνώντας ταυτόχρονα για την αλήθεια.

Έτος: 1998

Διάρκεια: 103 λεπτά

Παίζουν: Πίτερ Στορμέαρ, Μπρους Γουίλις, Άλεκ Μπόλντουϊν, Μίκο Χιούζις

Σκηνοθεσία: Χάρολντ Μπέκερ.