Ταινίες στην τηλεόραση (21/11): «Ο ατσίδας», «Η δοκιμασία», «Η τελευταία λεγεώνα»

Δείτε μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Κυριακή (21/11).

Ταινίες στην τηλεόραση (21/11): «Ο ατσίδας», «Η δοκιμασία», «Η τελευταία λεγεώνα»

Στις 21:00 το Open TV θα δείξει την ταινία «Η τελευταία λεγεώνα». Ο νεαρός Ρωμύλος Αύγουστος, λίγοι πριν ανακηρυχθεί νέος αυτοκράτορας, διαφεύγει από τη χώρα για να γλιτώσει από τη νέα συμμαχία Βυζαντινών και Γότθων εναντίον του. Μόνη ελπίδα του για να καταφέρει να τους αντιμετωπίσει, είναι να συναντήσει στη μακρινή Βρετάνη την ένατη λεγεώνα - τη μόνη που έχει μείνει ακόμα πιστή στην Ρώμη.

Δεν έχει υπολογίσει όμως τις προθέσεις του ισχυρού βασιλιά της Αγγλίας, που έχει βάλει στο μάτι του ένα πολύτιμο όπλο που έχει στην κατοχή του ο Ρωμύλος, το Εξκάλιμπερ.

Έτος: 2007

Διάρκεια: 90 λεπτά

Παίζουν: Κόλιν Φερθ, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Αϊσγουάρια Ράι, Πίτερ Μάλαν, Κέβιν ΜακΚιντ, Τζον Χάνα

Σκηνοθεσία: Νταγκ Λέφλερ

Στις 22:10 ο Alpha θα προβάλει την ταινία «Ο ατσίδας». Ο Αλέκος συνδέεται από καιρό με την Βούλα, χωρίς να αποφασίζει να την παντρευτεί, μέχρι που ο αδελφός της απειλεί να τον σκοτώσει αν δεν αποκαταστήσει την χαμένη τιμή της αδελφής του. Ο Αλέκος έχει και αυτός μια ανύπαντρη αδελφή, την Άννα, που χωρίς να το ξέρει συνδέεται κρυφά με έναν νεαρό, τον Αντώνη.

Ο Αλέκος και ο Αντώνης συναντιούνται τυχαία σε ένα εξοχικό κέντρο, στο οποίο ο Αντώνης μαθαίνει στον Αλέκο την μέθοδο «στρίβειν δια του αρραβώνος». Έτσι, εκπλήσσεται σφόδρα όταν αργότερα ανακαλύπτει ότι ο Αντώνης είναι ο μέλλων μνηστήρας της αδελφής του, με αποτέλεσμα να αρχίσουν τα μπερδέματα τόσο για τον ίδιο και την Βούλα, όσο και για την αδελφή του.

Έτος: 1962

Διάρκεια: 83 λεπτά

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ζωή Λάσκαρη, Θανάσης Βέγγος, Τζόλυ Γαρμπή, Στέφανος Στρατηγός, Μαρία Βούλγαρη, Β. Πρωτόπαππας, Παντελής Ζερβός

Δύο ώρες μετά το ίδιο κανάλι θα δείξει την ταινία «Η δοκιμασία». Ο Τζέιμς Κλέιτον είναι ένας μαθητευόμενος πράκτορας στη CIA. Αν και δεν είναι το τυπικό δείγμα «νεοσύλλεκτου», καθώς η συμπεριφορά του είναι αντισυμβατική, είναι ακριβώς το είδος του ανθρώπου που χρειάζεται ο βετεράνος Γουόλτερ Μπερκ, που έχει αναλάβει την εκπαίδευσή του, παίζοντας μαζί του «το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι».

Ο Γουόλτερ τον βοηθάει, παρ όλα αυτά, να ανέβει γρήγορα τα πρώτα σκαλιά της ιεραρχίας. Κατόπιν, όμως, του αναθέτει μια ειδική κι εξαιρετικά δύσκολη αποστολή: να εντοπίσει έναν προδότη που φημολογείται ότι έχει διεισδύσει στην Υπηρεσία…O Τζέιμς αντιμετωπίζει τα νέα του καθήκοντα ως μια προκλητική εναλλακτική της καθημερινότητάς του, γρήγορα όμως θα συνειδητοποιήσει ότι οι παλιοί κανόνες της CIA ισχύουν ακόμη: «Μην εμπιστεύεσαι κανέναν» και «Τίποτε δεν είναι αυτό που φαίνεται».

Έτος: 2003

Διάρκεια: 106 λεπτά

Σκηνοθεσία: Πίτερ Ντόναλντσον

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Κόλιν Φάρελ, Γκάμπριελ Μάχτ