Ταινίες στην τηλεόραση (5/11): The Amazing Spider-Man

Αυτές είναι οι ταινίες που ξεχωρίζουν στην ελληνική τηλεόραση για την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου. 

Ταινίες στην τηλεόραση (5/11): The Amazing Spider-Man

The Amazing Spider-Man (ANT1, 23.00)

Υπόθεση: Αμερικανική ταινία του Μαρκ Γουέμπ, με τους Άντριου Γκάρφιλντ, Έμα Στόουν, Ρις Ίφανς.Αναζητώντας την αλήθεια για το παρελθόν του και την εξαφάνιση των γονιών του, ένας ντροπαλός έφηβος μεταμορφώνεται σε σούπερ ήρωα και έρχεται αντιμέτωπος με μια θανάσιμη απειλή για τη Νέα Υόρκη. Επανεκκίνηση του μύθου του Σπάιντερμαν που δίνει βάρος στους χαρακτήρες, από τον σκηνοθέτη του απολαυστικού indie hit «(500) Μέρες με τη Σάμερ». Θεαματικό, αν και πιο φιλικό στο γυναικείο κοινό, δεν διαφοροποιείται όμως ουσιαστικά από την παλιότερη μεταφορά που υπέγραψε ο Σαμ Ράιμι (2002).

Βασιλιάς Αρθούρος: Ο Θρύλος του Σπαθιού (STAR, 21.00)

Υπόθεση: Αγγλική ταινία του Γκάι Ρίτσι, με τους Τσάρλι Χάναμ, Τζουντ Λο, Έρικ Μπάνα.Αφού συμμαχήσει με σκοτεινές μαγικές δυνάμεις και σκοτώσει τον αδερφό του και βασιλιά Ούθερ, ο αδίστακτος Βόρτιγκεν ανεβαίνει στο θρόνο της Αγγλίας. Ξέρει όμως πως ο γιος του Ούθερ, που είναι ακόμη ζωντανός, θα επιστρέψει για να τραβήξει το μυθικό σπαθί Εξκάλιμπερ από το βράχο και να τον εκδικηθεί.

Η Αρχή της Ισότητας (ΕΡΤ-2, 22:00)

Υπόθεση: Αμερικανική ταινία της Μίμι Λέντερ, με τους Φελίσιτι Τζόουνς, Άρμι Χάμερ, Τζάστιν Θερού.Η προσωπική διαδρομή της νομικού Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ στα ’60s ενάντια στους νόμους που είτε βασίζονταν είτε εμπεριείχαν τη διάκριση φύλου. Μια κοινότοπη σινε-βιογραφία χωρίς σκηνοθετικό ρίσκο ή φαντασία στην αφήγηση, η οποία δεν εκμεταλλεύεται την ανατρεπτική αληθινή ιστορία μιας σπουδαίας ηρωίδας που προκάλεσε ριζικές κοινωνικές αλλαγές και άνοιξε το δρόμο για τη νομική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων.

Μιούν, ο Φρουρός του Φεγγαριού (ΟPEN, 21.00)

Υπόθεση: Γαλλική ταινία των Αλεξάντρ Εμπογιάν και Μπενουά Φιλιπόν.Ο Μιούν είναι ένας μικρός φαύνος που επιλέγεται απρόσμενα ως ο νέος Φρουρός του Φεγγαριού, υπεύθυνος για τον ερχομό της νύχτας. Έπειτα από μια σειρά καταστροφικών γεγονότων και την κλοπή του φεγγαριού, θα συμμαχήσει με τον υπερόπτη Φρουρό του Ήλιου και μαζί με ένα κορίτσι από κερί θα ξεκινήσουν για να σώσουν τον κόσμο τους.