Ταινίες στην τηλεόραση (28/10): «Κονσέρτο για πολυβόλα», «Bridge of spies», «Η ζωή είναι ωραία»

Διαβάστε μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Πέμπτη (28/10).    

Ταινίες στην τηλεόραση (28/10): «Κονσέρτο για πολυβόλα», «Bridge of spies», «Η ζωή είναι ωραία»

Στις 21:00 το Star θα προβάλει την ταινία «Bridge of spies». Η αληθινή ιστορία του δικηγόρου από το Μπρούκλιν, Τζέιμς Ντόνοβαν, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, για λογαριασμό της CIA, διαπραγματεύτηκε κρυφά την απελευθέρωση του Φράνσις Γκάρι Πάουερς, ενός αμερικανού πιλότου, του οποίου το κατασκοπευτικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο της Ρωσίας.

Έτος: 2016

Διάρκεια: 136 λεπτά

Παίζουν: Τομ Χανκς, Άλαν Άλντα, Μπίλι Μάγκνουσεν, Έιμι Ράιαν, Μαρκ Ράιλανς

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ

Την ίδια ώρα το Open TV θα δείξει την ταινία «Η ζωή είναι ωραία». Ένας Ιταλοεβραίος προσπαθεί να πείσει τον πεντάχρονο γιο του ότι ο εγκλεισμός τους σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν είναι παρά μέρος ενός παιχνιδιού με σκληρούς όρους και έπαθλο ένα αληθινό τανκ!

Έτος: 1997

Διάρκεια: 116 λεπτά

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτο Μπενίνι

Παίζουν: Νικολέτα Μπράσκι, Ρόμπερτο Μπενίνι, Χορστ Μπούχολτς, Μαρίζα Παρέντες, Τζορτζιο Κανταρίνι

Στις 22:30 το Mega θα προβάλει την ταινία «Κονσέρτο για πολυβόλα». Η Νίκη, μια πολιτική υπάλληλος στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, παραμονές του πολέμου του 1940, παραδίδει στρατιωτικά έγγραφα στους Ιταλούς, οι οποίοι την εκβιάζουν με τη ζωή του αδελφού της.

Όταν αποκαλύπτεται η πράξη της, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο, αλλά ο στρατηγός Δαρείος της προτείνει να συνεχίσει να προμηθεύει τους Ιταλούς με έγγραφα, πλαστά αυτή τη φορά.

Στο διπλό αυτό παιχνίδι των κατασκόπων μπλέκεται και ο λοχαγός Θεοδώρου, ερωτευμένος με τη Νίκη, που συλλαμβάνεται, περνά από στρατοδικείο και καταδικάζεται σε θάνατο, όταν ανακαλύπτεται η δήθεν κλοπή αυτών των εγγράφων. Η εκτέλεση, όμως, είναι εικονική για να πειστούν οι Ιταλοί για την ακρίβεια των πληροφοριών και λίγο αργότερα ξεσπά ο πόλεμος.

Έτος: 1967

Διάρκεια: 104 λεπτά

Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Κώστας Καζάκος, Μάνος Κατράκης, Σπύρος Καλογήρου και Άγγελος Αντωνόπουλος.