Ταινίες στην τηλεόραση (24/10): «Born to race», «Το τελευταίο σημείωμα», «Περιοχή υψηλού κινδύνου»

Διαβάστε μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Κυριακή (24/10). 

Ταινίες στην τηλεόραση (24/10): «Born to race», «Το τελευταίο σημείωμα», «Περιοχή υψηλού κινδύνου»

Στις 21:00 το Open TV θα προβάλει την ταινία «Born to race». Ο Ντάνι Κρούγκερ είναι ένας νεαρός οδηγός οδηγός αγώνων ταχύτητας που έχει κερδίσει μία υποτροφία στην Ακαδημία Αγώνων Ταχύτητας.

Ξαφνικά θα βρεθεί απέναντι σε μερικούς από τις πιο ανταγωνιστικούς, αλλά και πιο αδίστακτους νεαρούς οδηγούς του κόσμου. Όταν όμως ένα απρόσμενο γεγονός τον αφήνει μόνο του, χωρίς το συνεργάτη του, θα αναγκαστεί αν ενώσει τις δυνάμεις του με έναν παλιό του αντίπαλο.

Έτος: 2014

Διάρκεια: 98 λεπτά

Παίζουν: Μπρετ Ντάβερν, Μπο Μίρκοφ, Αλμπέρτο Φρέτζα, Νικόλ Μπάντααν, Μπιλ Σέιτζ

Σκηνοθεσία: Άλεξ Ραναριβέλο

Στις 21:30 ο Alpha θα δείξει την ταινία «Το τελευταίο σημείωμα». Ο Ναπολέων Σουκατζίδης είναι Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και από το 1936 έως το 1944 ήταν κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές. Την περίοδο της φυλάκισής του στο Χαϊδάρι, ο 34χρονος εκτελούσε χρέη διερμηνέα στον Γερμανού διοικητή, Καρλ Φίσερ. Μπροστά από τα μάτια του πέρασε όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα χρόνια της κατοχής και έγινε πολλές φορές μάρτυρας φρικτών βασανιστηρίων.

Έξω από το στρατόπεδο, η μνηστή του, Χαρά Λιουδάκη, με σθένος, καρτερία και βαθιά αγάπη στεκόταν δίπλα στον αρραβωνιαστικό της, έστω κι αν οι συναντήσεις τους ήταν για ελάχιστες στιγμές στα επισκεπτήρια, και πάντα υπό την επιτήρηση ενόπλων φρουρών. Η τύχη του Ναπολέοντα και άλλων 199 συγκρατουμένων του αποφασίζεται μετά από την ενέδρα της ελληνικής αντίστασης στον στρατιωτικό διοικητή Λακωνίας. Ο θάνατος του διοικητή Κρες και άλλων 3 Γερμανών της συνοδείας του επιφέρει ως αντίποινα την εκτέλεση 50 Ελλήνων για κάθε έναν Γερμανό. Ο Ναπολέων Σουκατζίδης είναι μέσα στη λίστα των 200 μελλοθάνατων.

Την Πρωτομαγιά του 1944, ημέρα της εκτέλεσης, βρίσκεται μπροστά σε ένα τρομερό δίλημμα καθώς ο διοικητής Φίσερ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του 34χρονου στο Χαϊδάρι ανέπτυξε σεβασμό προς το πρόσωπό του, του δίνει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί της θανατικής ποινής βάζοντας στη θέση του έναν άλλο συγκρατούμενό του.

Έτος: 2017

Διάρκεια: 108 λεπτά

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης

Παίζουν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Μελία Κράιλινγκ, Τάσος Δήμας, Αινείας Τσαμάτης, Βασίλης Κουκαλάνι, Λουκάς Κυριαζής

Αμέσως μετά το ίδιο κανάλι θα δείξει την ταινία «Περιοχή υψηλού κινδύνου». Ο Τζο Μπρέιβεν είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας υλοτομίας ο οποίος ζει ήρεμα με την οικογένειά του στον Καναδά.

Όταν μετά από ένα ατυχές περιστατικό, ο πατέρας του βρεθεί στο νοσοκομείο, η οικογένεια θα αποφασίσει να κάνει μια ανάπαυλα από τις υποχρεώσεις της, για να βρεθούν όλοι μαζί στο απομονωμένο καταφύγιό τους στο βουνό.

Εκεί, όμως, θα βρεθούν αντιμέτωποι με επικίνδυνους εμπόρους ναρκωτικών οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την επιχείρηση του Τζο ως βιτρίνα για τη διακίνηση των παράνομων ουσιών τους. Τα έβαλαν όμως με τον λάθος άνθρωπο.

Έτος: 2018

Διάρκεια: 86 λεπτά

Σκηνοθεσία: Λιν Όεντινγκ

Παίζουν: Τζέισον Μομόα, Γκλάρετ Ντίλαχαντ, Στίβεν Λανγκ, Ζιλ Βάγκνερ, Μπρένταν Φλέτσερ.