Ταινίες στην τηλεόραση (17/10): «Ηρακλής», «Ουζερί Τσιτσάνης», «Κώδικας τιμής»

Διαβάστε μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Κυριακή (17/10). 

Ταινίες στην τηλεόραση (17/10): «Ηρακλής», «Ουζερί Τσιτσάνης», «Κώδικας τιμής»

Στις 21:00 ο Alpha θα προβάλει την ελληνική ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης». Στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη εν έτη 1942-1943, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος.

Η περιπετειώδης και παθιασμένη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης.

Εκεί ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.

Έτος: 2015

Διάρκεια: 109 λεπτά

Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης

Παίζουν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης, Χριστίνα Χειλά–Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Στάνκογλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λάκης Κομνηνός, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Μαρία Καβουκίδου, Μιχάλης Αεράκης, Γιάννης Αϊβαζής, Ξανθή Γεωργίου

Την ίδια ώρα το Open TV θα δείξει την ταινία «Ηρακλής». Ύστερα από μια περιπετειώδη συνάντηση με μια ομάδα πειρατών στη Μακεδονία, ο βασιλιάς της Θράκης θα προτείνει μέσω της κόρης του στον Ηρακλή να εκπαιδεύσει το στρατό του, προσφέροντας το βάρος του σε χρυσάφι.

Ο ημίθεος και οι δεινοί πολεμιστές του θα μάθουν στους Θράκες τον τρόπο να αντιμετωπίσουν τις ορδές του Ρήσου που ορέγεται το στέμμα και θα πρωτοστατήσουν στις μάχες που θα γεμίσουν με εκατοντάδες πτώματα τα χώματα της Βόρειας Ελλάδας.

Έτος: 2014

Διάρκεια: 88 λεπτά

Σκηνοθεσία: Μπρετ Ράτνερ

Παίζουν: Ντουέιν Τζονσον, Ρούφους Σιούελ, Ίαν ΜακΣέιν, Τζον Χερτ

Τα μεσάνυχτα ο Alpha θα προβάλει την ταινία «Κώδικας τιμής». Ο Καρλ Μπράσιαρ έχοντας μεγάλα όνειρα κατατάσσεται στο ναυτικό. Τα σχέδιά του, όμως, δεν σταματούν εκεί, καθώς βάζει στόχο να γίνει ο πρώτος αφροαμερικανός δύτης στην ιστορία του αμερικανικού ναυτικού, έναντι στις ρατσιστικές προκαταλήψεις που κυριαρχούσαν την δεκαετία του 1950.

Ο δρόμος που έχει να διανύσει δεν θα είναι εύκολος, καθώς θα έρθει αντιμέτωπος με τις σφοδρές αντιδράσεις των συναδέλφων του και με τον σκληρό εκπαιδευτή του Μπίλι Σάντεϊ, που θέλει να τον κάνει να αποτύχει.

Έτος: 2000

Διάρκεια: 118 λεπτά

Σκηνοθεσία: Τζόρτζ Τίλμαν Τζούνιορ

Παίζουν: Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Σαρλίζ Θερόν, Ονιάνου Έλλις, Χαλ Χόλμπρουκ.