Ταινίες στην τηλεόραση (29/8): «Υπάρχει και φιλότιμο», «Καράτε κιντ», «Ο κόμης Μόντε Κρίστο»

Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Κυριακή (29/8).

Ταινίες στην τηλεόραση (29/8): «Υπάρχει και φιλότιμο», «Καράτε κιντ», «Ο κόμης Μόντε Κρίστο»

Στις 21:00 το Star θα προβάλει την ελληνική ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο». Ο Ανδρέας Μαυρογιαλούρος είναι υπουργός, αρμόδιος επί των δημοσίων έργων. Με αφορμή την πρόσφατη ανέγερση του νέου μαιευτηρίου στην εκλογική του περιφέρεια, έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι ως εκεί για τα εγκαίνια. Ένα μικρό ατύχημα με το αυτοκίνητο σε ένα ξεχασμένο και αποκομμένο χωριουδάκι της περιφερείας του, θα γίνει η αιτία ο υπουργός να ανακαλύψει τις ρεμούλες και τις απάτες του ιδιαιτέρου του Γιώργου αλλά και του κομματάρχη της περιοχής, Γκρούεζα.

Παριστάνοντας τον απλό πολίτη, θα γίνει αυτόπτης μάρτυρας της κομματικής εκμετάλλευσης και της κοροϊδίας, που υφίστανται όσοι κάτοικοι του χωριού δεν είναι με τους "ημετέρους". Μετά από όλα αυτά, το φιλότιμο αναλαμβάνει δράση.

Έτος: 1965

Διάρκεια: 91 λεπτά

Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος

Παίζουν: Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Μέλπω Ζαρόκωστα, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Γιώργος Γαβριηλίδης, Νίκη Λινάρδου, Ανδρέας Ντούζος

Την ίδια ώρα το Mega θα δείξει την ταινία «Καράτε Κιντ». Ο ορφανός από πατέρα Ντάνιελ μετακομίζει στο Λος ‘Αντζελες, όπου και δυσκολεύεται να αποκτήσει καινούριους φίλους. Στην πορεία, γίνεται ο στόχος των Κόμπρας, μιας συμμορίας μαθητών καράτε, επειδή σχετίζεται με την ‘Αλι, το πρώην κορίτσι του αρχηγού τους. Ο Ντάνιελ, που θέλει να αντιμετωπίσει τα μέλη της συμμορίας, αλλά και να εντυπωσιάσει το κορίτσι του, ζητά από τον Ιάπωνα Μιγιάκι, που γνωρίζει ότι είναι δάσκαλος των πολεμικών τεχνών, να του μάθει καράτε.

Ο Μιγιάκι διδάσκει στον Ντάνιελ ότι το καράτε είναι κάτι παραπάνω από πολεμική τέχνη – είναι φιλοσοφία και τρόπος ζωής – και ότι η σωματική αναμέτρηση είναι η έσχατη λύση σ’ ένα πρόβλημα. Και υπό την καθοθήγηση του Μιγιάκι, ο Ντάνιελ αποκτά τα σωματικά εφόδια, αλλά και την αυτοπεποίθηση που πρέπει να έχει κάποιος για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αντιξοότητες.

Έτος: 1984

Διάρκεια: 121 λεπτά

Σκηνοθεσία: Τζον Τζι 'Αβιλντσεν

Παίζουν: Ραλφ Μάτσιο, Νοριγιούκι "Πατ" Μορίτα, Ελίζαμπεθ Σου, Μάρτιν Κοβ, Ράντι Χέλερ, Γουίλιαμ Ζάμπκα

Τα μεσάνυχτα o Alpha θα δείξει την ταινία «Ο Κόμης Μόντε Κρίστο». Ο Έντμοντ Νταντές, ένας τίμιος και φιλήσυχος νεαρός ναυτικός, ετοιμάζεται να παντρευτεί την όμορφη Μερσέντες. Όμως δε θα προλάβει, αφού θα πέσει θύμα σκευωρίας, που έστησε ο μέχρι τότε φίλος του Φερνάν, για να κάνει δική του τη Μερσέντες. Έγκλειστος πια στη διαβόητη φυλακή του νησιού Σατό Ντιφ, εκτίει την άδικη ποινή του, που διαρκεί δεκατρία ολόκληρα χρόνια.

Στο διάστημα αυτό, αλλάζουν οι απόψεις του για τη ζωή και τους ανθρώπους. Η εντιμότητά του δίνει τη θέση της στη δίψα για εκδίκηση όλων εκείνων που τον αδίκησαν και τον πρόδωσαν. Σύντομα θα καταφέρει να αποδράσει, και μεταμορφωμένος πια στον μυστηριώδη ευπατρίδη Κόμη Μόντε Kρίστο, αρχίζει να βάζει σε εφαρμογή το πολυμήχανο σχέδιό του. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρει έναν τρόπο για να εισχωρήσει στη γαλλική αριστοκρατία.

Έτος: 2002

Διάρκεια: 122 λεπτά

Σκηνοθεσία: Κέβιν Ρέινολντς

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Γκάι Πιρς, Ρίτσαρντ Χάρις, Χένρι Κάβιλ.