Ταινίες στην τηλεόραση (16/8): «Mark Felt», «Αν ήταν το βιολί πουλί», «Μαύρη καλλονή»

Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Δευτέρα (16/8).

Ταινίες στην τηλεόραση (16/8): «Mark Felt», «Αν ήταν το βιολί πουλί», «Μαύρη καλλονή»

Στις 21:00 το Star θα προβάλει την ταινία «Mark Felt». Η αληθινή ιστορία του Μαρκ Φελτ, του δευτέρου σε ιεραρχία αξιωματικού του FBI, ο οποίος χαρακτηρίστηκε με το ψευδώνυμο «βαθύ Λαρύγγι» στην αποκάλυψη του σκανδάλου του Watergate.

Η ταυτότητα του πληροφοριοδότη ήταν για περισσότερα από 30 χρόνια μυστική, τροφοδοτώντας συνεχώς τη δημόσια περιέργεια και διάφορες εικασίες, μέχρι που το 2005 ο ίδιος ο Φελτ αποκάλυψε την αλήθεια, μέσω ενός άρθρου.

Λίγοι όμως γνώριζαν την προσωπική και επαγγελματική ζωή του εξαιρετικά ιδιοφυούς και ασυμβίβαστου Φελτ, ο οποίος ρίσκαρε και τελικά θυσίασε τα πάντα, την οικογένεια, την καριέρα και τελικά την ελευθερία του, για να φέρει στο φως όσα γνώριζε.

Έτος: 2018

Διάρκεια: 96 λεπτά

Σκηνοθεσία: Πίτερ Λάντσμαν

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Νταϊάν Λέιν, Τζος Λούκας, Τόνι Γκόλντουϊν

Την ίδια ώρα το Open TV θα δείξει την ταινία «Μαύρη καλλονή». Η νεαρή Κιμ αποφασίζει να αφήσει για λίγο την πόλη και τον πατέρα της για να περάσει το καλοκαίρι με τον παππού της. Όταν βρεθεί εκεί μάρτυρας στην κακοποίηση ενός αλόγου από τον ιδιοκτήτη του, θα ζητήσει από τον παππού της τη βοήθειά του για να αναλάβουν τη θεραπεία και τη φροντίδα του.

Έτος: 2015

Διάρκεια: 81 λεπτά

Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Ζιρίλι

Παίζουν: Σάρα Αν Σουλτς, Λουκ Πέρυ, Μπρους Ντέιβισον, Τζένιφερ ΜακΚένζι.

Ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα ο Alpha θα προβάλει την ελληνική ταινία «Αν ήταν το βιολί πουλί». Ένας βιολιστής, ο Λευτέρης, τρέχει διαρκώς από δω κι από κει για δουλειά. Από τη Συμφωνική Ορχήστρα μέχρι την Εκκλησία. Κάποια Κυριακή, ένα επεισόδιο λόγω ανταγωνισμού δύο εκκλησιών γίνεται η αιτία να βρεθεί στη φυλακή, όπου και διηγείται τη ζωή του σ' έναν συγκρατούμενό του.

Έχει κάνει μια πολυτάραχη ζωή, πλούσια σε γάμους και διαζύγια. Παντρεύτηκε τρεις φορές: στην αρχή με την ερωτιάρα Ευγενία, ακολούθως με τη θρησκευόμενη Άννα και τέλος με τη σεμνή Μαρία. Χώρισε δε και με τις τρεις, επειδή η πρώτη ήταν τζογαδόρισσα, η δεύτερη έπαιζε σε πορνοταινίες και η τρίτη τον απάτησε ανταποδίδοντάς του τα ίδια.

Έτος: 1984

Διάρκεια: 82 λεπτά

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κριμιζάκης

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Θάνος Παπαδόπουλος, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Αθηνά Μαυρομάτη, Βίνα Ασίκη.