Ταινίες στην τηλεόραση (23/7): «Μια ζωή την έχουμε», «Ο ροζ γάτος», «Πρόκληση σε γάμο»

Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Παρασκευή (23/7).

Ταινίες στην τηλεόραση (23/7): «Μια ζωή την έχουμε», «Ο ροζ γάτος», «Πρόκληση σε γάμο»

Στις 21:00 το Mega θα προβάλει την ελληνική ταινία «Μια ζωή την έχουμε». Ο Κλέων, ταμίας σε κάποια τράπεζα, κάνει αιματηρές οικονομίες. Παρόλο που από τα χέρια του περνούν καθημερινά εκατομμύρια, αυτός προσέχει ακόμα και πόσα τσιγάρα θα καπνίσει. Επιπλέον έχει πάνω από το κεφάλι του τον διευθυντή του, ο οποίος τον προσβάλλει συνεχώς, και μάλιστα μπροστά σε όλους.

Ένας άλλος κρυφός καημός του είναι ο ξαφνικός και κεραυνοβόλος έρωτας για την φιλενάδα του διευθυντή του, την Μπιμπή. Κάποια μέρα, κάνοντας ταμείο, βρίσκει περίσσευμα περισσότερο από ένα εκατομμύριο. Μετά από ολονύχτια πάλη με την συνείδησή του, αποφασίζει να αναφέρει το γεγονός στον διευθυντή του. Εκείνος όμως τον ειρωνεύεται μπροστά στην Μπιμπή και δεν τον αφήνει ούτε να μιλήσει. Και ο Κλέων παίρνει την μεγάλη απόφαση: θα κρατήσει το ποσό, θα φύγει από την τράπεζα και θα κάνει φιλενάδα του την Μπιμπή.

Έτος: 1958

Διάρκεια: 111 λεπτά

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβέλλας

Παίζουν: Δημήτρης Χορν, Υβόν Σανσόν, Βασίλης Αυλωνίτης, Χρήστος Τσαγανέας, Περικλής Χριστοφορίδης, Λαυρέντης Διανέλλος, Κούλης Στολίγκας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Τζόλυ Γαρμπή

Μία ώρα μετά το Star θα δείξει την ταινία «Πρόκληση σε γάμο». Ο Φρανκ και η Λίντσεϊ γνωρίζονται καθοδόν για έναν γάμο στην εξοχή και αντιπαθούν αμέσως ο ένας τον άλλον.

Έχουν όμως μερικά κοινά σημεία: είναι κυνικοί, μισούν και οι δύο τον γάμο και, κυρίως, τον γαμπρό, που εκτός από αντιπαθητικός ετεροθαλής αδελφός του Φρανκ, είναι και πρώην αρραβωνιαστικός της Λίντσεϊ.

Τα πράγματα γι’ αυτούς θα χειροτερέψουν όταν συνειδητοποιήσουν πως ο γαμπρός και η νύφη τούς έχουν «ζευγαρώσει» για το ρομαντικό Σαββατοκύριακο του γάμου, βάζοντάς τους μαζί σε κάθε πιθανή δραστηριότητα, που προορίζεται για δύο.

Αναγκασμένοι να ανεχθούν ο ένας τον άλλον για 72 ώρες, ο Φρανκ και η Λίντσεϊ θα έρθουν κοντά, σε μια αναπάντεχη «συμμαχία» κατά του έρωτα αλλά σύντομα καλούνται να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν τελικά τον δρόμο της λογικής ή της καρδιάς.

Έτος: 2018

Διάρκεια: 78 λεπτά

Σκηνοθεσία: Βίκτορ Λεβίν

Παίζουν: Γουϊνόνα Ράιντερ, Κιάνου Ριβς, Ντι Τζέι Ντάλενμπαχ, Τεντ Ντουμπόστ

Στις 23:45 ο Alpha θα προβάλει την ελληνική ταινία «Ο ροζ γάτος». Ο Πάνος και ο Αρχιμήδης είναι συνάδελφοι καθηγητές που συγκατοικούν. Ο Πάνος είναι ένας σύγχρονος νέος, ενώ ο Αρχιμήδης είναι πολύ συντηρητικός. Ο Πάνος θα προσπαθήσει να βάλει δυναμικά τον Αρχιμήδη μέσα στη ζωή.

Γρήγορα όμως ο Αρχιμήδης αναπτύσσει μια διπλή προσωπικότητα. Τη μέρα είναι ένας συγκρατημένος καθηγητής, και το βράδυ γίνεται γλεντζές και ερωτύλος. Όταν η αδελφή του θα πέσει θύμα απαγωγής, ο Αρχιμήδης θα μπει σε κλινική προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Έτος: 1986

Διάρκεια: 98 λεπτά

Σκηνοθεσία: Γιάννης Χαρτοματζίδης

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Πάνος Μιχαλόπουλος, Έφη Πίκουλα, Βάνα Μπάρμπα, Τέτα Κωνσταντά, Θωμάς Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Φραγιόγλου, Ζωζώ Ζάρπα, Αντώνης Γιακωβάκης, Φράνκο Αλφόνσο.