Cosmote όπως Nova: Πρόταση καρμπόν, ποιοι χαμογέλασαν, ποιοι αποχώρησαν από τη συνάντηση

Πρόταση της Cosmote ανάλογη της περυσινής της Nova. Πόσα δίνει στον Παναθηναϊκό, πόσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και τι πρότεινε στους πέντε που είναι υπέρμαχοι της κεντρικής διαχείρισης.

Cosmote όπως Nova: Πρόταση καρμπόν, ποιοι χαμογέλασαν, ποιοι αποχώρησαν από τη συνάντηση

Μπορεί στη Super League να ήταν αρκετοί αυτοί που περίμεναν ότι κάτι θα αλλάξει στη μοιρασιά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όμως προς στιγμήν δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Το συμπέρασμα που βγήκε από τη συνάντηση ανάμεσα στους ανθρώπους της Cosmote TV και τους εκπροσώπους κάποιων ομάδων είναι ότι το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι να πάρει η Cosmote τη θέση της Nova. Η πρόταση της πρώτης είναι ουσιαστικά η ίδια που έκανε πέρυσι η δεύτερη.

Παρά τα δημοσιεύματα που υπάρχουν σήμερα, συνολική συμφωνία δεν υπήρξε. Η Cosmote προσφέρει στον Παναθηναϊκό 7 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει όμως και η ΑΕΚ για την οποία υπάρχει ανάλογη προσφορά. Για τις δύο αυτές ομάδες μαζί, το συνολικό ποσό μπορεί να φτάσει τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, ενδιαφέρει την Cosmote, έχει όμως δίαυλο και με τη Nova.

Στις υπόλοιπες πέντε ομάδες -Ιωνικός, Λαμία, Βόλος, Απόλλων Σμύρνης, Παναιτωλικός- που πήγαν στο ραντεβού προσφέρει πολύ λιγότερα χρήματα. Λιγότερα από την προσφορά της σε έναν μόνο από τους μεγάλους. Συγκεκριμένα, η πρόταση της Cosmote για τις πέντε αυτές ομάδες είναι συνολικά 6,5 εκατομμύρια ευρώ.

Άρα, αυτό που στις τάξεις της λίγκας συζητείτο πρόσφατα, να κλείσει δηλαδή η ψαλίδα, όχι απλώς δεν επιτυγχάνεται, αλλά δεν γίνεται καν ένα, έστω μικρό βήμα.

Κάπως έτσι, οι μεγάλοι του συγκεκριμένου γκρουπ, το οποίο αφορά την Cosmote – οι υπόλοιπες ομάδες είτε κλείνουν, είτε έχουν κλείσει στη Nova- έχουν λόγους να χαμογελούν. Όμως οι πέντε, εξ αρχής υποστηρικτές της κεντρικής διαχείρισης, όχι απλώς δεν συμφώνησαν, αποχώρησαν άκρως δυσαρεστημένοι από όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση.