Ταινίες στην τηλεόραση (11/7): «Θα χυθεί αίμα», «Pretty woman», «Ο κατήφορος»

Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Κυριακή (11/7).

Ταινίες στην τηλεόραση (11/7): «Θα χυθεί αίμα», «Pretty woman», «Ο κατήφορος»

Στις 21:00 ο ΣΚΑΪ θα προβάλει την ταινία «Θα χυθεί αίμα». Στην ανατολή του 20ου αιώνα, ένας επιχειρηματίας μαθαίνει ότι σε ένα μικρό χωριό στις δυτικές πολιτείες αναβλύζουν τόνοι πετρελαίου. Μαζί με το γιο του μετακομίζουν σε αυτό το χωριό, που έχει σαν κέντρο της ζωής των κατοίκων την εκκλησία του χαρισματικού ιεροκήρυκα Ίλαϊ Σάντεϊ.

Αμέσως αποκτούν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της γεμάτης πετρέλαιο γης ενός οικογενειακού ράντσου, στήνουν την επιχείρησή τους και γίνονται μεγιστάνες. Το χωριό μετατρέπεται σε βιομηχανική πόλη και όλοι πλουτίζουν χάρη στην πετρελαιοπηγή. Ταυτόχρονα όμως, οι συγκρούσεις μεταξύ τους κλιμακώνονται και οι ανθρώπινες σχέσεις καταστρέφονται από την απληστία, τη διαφθορά και το ψέμα.

Έτος: 2007

Διάρκεια: 158 λεπτά

Σκηνοθεσία: Πολ Τόμας Άντερσον

Παίζουν: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Ράσελ Χάρβαρντ, Πολ Ντάνο, Ράνταλ Κάρβερ κ.ά.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Alpha θα δείξει την ταινία «Pretty Woman». Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας, Έντουαρντ Λιούις έχει μόλις φτάσει στο Λος Άντζελες για μια επιχειρηματική εκδήλωση. Προσπαθώντας να βρει πληροφορίες για τη σωστή διαδρομή, θα πέσει τυχαία πάνω σε μια πόρνη, τη Βίβιαν Γουάρντ, η οποία είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει.

Όχι φυσικά χωρίς κάποιο αντίτιμο, αφού δε συνηθίζει να κάνει ποτέ κάτι δωρεάν. Κεραυνοβολημένος από την εντυπωσιακή ομορφιά της, ο Έντουαρντ, προχωρά ένα βήμα παραπάνω και της προτείνει να γίνει η συνοδός του καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας που θα βρίσκεται εκεί. Είναι διατεθειμένος να πληρώσει όσα χρειαστεί. Η’ τουλάχιστον, έτσι νομίζει.

Έτος: 1990

Διάρκεια: 112 λεπτά

Σκηνοθεσία: Γκάρι Μάρσαλ

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Ραλφ Μπέλαμι, Τζέισον Αλεξάντερ

Στις 23:00 το Mega θα προβάλει την ελληνική ταινία «Ο κατήφορος». Η ταινία αναφέρεται στη διαφθορά των νέων της δεκαετίας του ’60, θέτοντας το ερώτημα: ποιός ευθύνεται γι’ αυτήν; Ως παράδειγμα, παίρνει μια παρέα από νέους και νέες, των οποίων οι γονείς έχουν τις δικές τους ασχολίες και δεν δίνουν την απαιτούμενη προσοχή στα παιδιά τους.

Έτσι, αρχίζουν τα πάρτυ με τα χαμηλωμένα φώτα, τα φιλήματα, οι ερωτικές σχέσεις, που εξελίσσονται σε σεξουαλικές και οδηγούν στην άμβλυνση των αναστολών. Οι νέοι συμπεριφέρονται ασυνείδητα και, σιγά-σιγά, μια κοπέλα οδηγείται στο φόνο και την καταδίκη, σκοτώνοντας τον πρώην εραστή της όταν διαπιστώνει ότι, εκτός από αυτήν, διέφθειρε και τη μικρή αδελφή της.

Έτος: 1961

Διάρκεια: 98 λεπτά

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Νίκος Κούρκουλος, Κώστας Βουτσάς, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Νίτσα Μαρούδα, Λαυρέντης Διανέλλος, Παντελής Ζερβός, Μίρκα Καλατζοπούλου, Ελένη Ζαφειρίου.