Ταινίες στην τηλεόραση (8/6): «Σε 60 δευτερόλεπτα», «Τhe social network», «Transit»

Δείτε μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Τρίτη (8/6).

Ταινίες στην τηλεόραση (8/6): «Σε 60 δευτερόλεπτα», «Τhe social network», «Transit»

Στις 21:00 το Open TV θα προβάλει την ταινία «Transit». Μία συμμορία ληστών τράπεζας αναγκάζονται να κρύψουν τη λεία τους στο αυτοκίνητο του Νέιτ, ενός οικογενειάρχη. Ο τελευταίος συνειδητοποιεί το γεγονός, έχοντας ξεκινήσει ένα ταξίδι αναψυχής με την οικογένειά του, όταν θα βρεθεί ξαφνικά στο στόχαστρο της συμμορίας, που ζητά να πάρει πίσω αυτό που θεωρεί ότι της ανήκει.

Έτος: 2012

Διάρκεια: 101 λεπτά

Σκηνοθεσία: Αντόνιο Νεγκρέτ

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Τζέιμς Φρέιν, Νταϊόρα Μπάιαρντ, Ελίζαμπεθ Ρομ, Χάρολντ Περινό, Τζέικ Τσέρρυ.

Στις 23:00 o Αlpha θα δείξει την ταινία «Σε 60 δευτερόλεπτα». Ο Ράνταλ Ρέινς, γνωστός στον χώρο του υποκόσμου και ως Μέμφις, αποφασίζει να αποσυρθεί από τα παράνομα κυκλώματα που ήταν μπλεγμένος ως τώρα. Σύντομα όμως αναγκάζεται να επιστρέψει στα πράγματα, για να βοηθήσει αυτή τη φορά τον αδελφό του, που βρίσκεται όμηρος στα χέρια μιας συμμορίας.

Αν δεν προλάβει να κλέψει 50 συλλεκτικά αυτοκίνητα μέσα σε μια νύχτα για τη σπείρα διακίνησης κλεμμένων αυτοκινήτων που τον κρατά όμηρο, κινδυνεύει να μη δει τον αδελφό του ζωντανό ποτέ ξανά.

Με συμπρωταγωνιστές κάποια αυτοκίνητα – κοσμήματα, όπως Άστον Μάρτιν, Κάντιλακ Ελντοράντο, Σεβρολέτ Κοβέρτ, Πλίμουθ Παντέρα, Πόρσε, Τζάγκουαρ, Λαμποργκίνι, Φερράρι κ.α., η ταινία είναι μια από τις πιο χορταστικές περιπέτειες όχι μόνο για γερά νεύρα, αλλά και για… γερά γκάζια.

Έτος: 2000

Διάρκεια: 107 λεπτά

Σκηνοθεσία: Ντομινίκ Σένα

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Αντζελίνα Τζολί, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Ντελρόι Λίντο, Τζιοβάνι Ρίμπισι, Σκοτ Κάαν, Τίμοθι Όλιφαντ

Μισή ώρα αργότερα το Mega θα προβάλει την ταινία «Τhe social network». H ταινία αναφέρεται στην γέννηση του facebook, στην κοινωνική δικτύωση μέσω της ιντερνετικής οθόνης που έδωσε ένα νέο ορισμό στην λέξη φιλία. Η δημιουργία του facebook όμως έφερε τους εμπνευστές του σε πολυετή δικαστική αντιπαράθεση με αντικείμενο την πατρότητα της ιδέας.

Το φθινόπωρο του 2003 στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ένας ιδιοφυής φοιτητής, ο Μαρκ Ζούκενπεργκ, έθετε τις βάσεις για αυτό που λίγα χρόνια αργότερα θα αποδεικνυόταν παγκόσμιο φαινόμενο και θα έκανε τον ίδιο δισεκατομμυριούχο: το Facebook.

Ωστόσο, η πιο επιτυχημένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με 500 εκατομμύρια χρήστες κρύβει μια ομιχλώδη ιστορία προέλευσης με νομικές διαμάχες και μηνύσεις, καθώς οι αδελφοί Γουίνκλβος κατηγόρησαν τον Ζούκενπεργκ ότι τους έκλεψε την ιδέα ενώ και ο κολλητός του Εντουάρντο Σάβεριν, συνιδρυτής και αρχικός χρηματοδότης του εγχειρήματος, έκανε αγωγή εναντίον του υποστηρίζοντας ότι τον εκπαραθύρωσε από το project.

Έτος: 2010

Διάρκεια: 121 λεπτά

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φίντσερ

Παίζουν: Τζέσε Άιζενμπεργκ, 'Αντριου Γκάρφιλντ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Ρασίντα Τζόουνς.