Πώς η Premier League «κρίνει» τη μάχη COSMOTE - NOVA για τα δικαιώματα της Super League

Αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται να μην υπάρχει καμία σχέση, η αλήθεια είναι ότι η μάχη COSMOTE - NOVA για τα δικαιώματα της Super League περνά από την Premier League.

Πώς η Premier League «κρίνει» τη μάχη COSMOTE - NOVA για τα δικαιώματα της Super League

Το τηλεοπτικό παζάρι είναι σε πλήρη εξέλιξη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα αθλητικών διοργανώσεων. Αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο της μάχης μεταξύ COSMOTE και NOVA, δηλαδή OTE και Forthnet αντίστοιχα, βρίσκονται τα δικαιώματα των αγώνων τις Premier League και φυσικά της Super League.

Τη μετάδοση των αγώνων της Super League διεκδικούν NOVA, COSMOTE και εταιρεία εκτός συνόρων

Δύο πεδία διεκδίκησης που δείχνουν άσχετα μεταξύ τους, όμως η πραγματικότητα είναι ότι σχετίζονται απόλυτα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, χρονικά θα ξεκαθαρίσει πρώτα η μάχη για την Premier League. Αν νικήτρια στη συγκεκριμένη διεκδίκηση είναι η COSMOTE, τότε θα ατονήσει το ενδιαφέρον της για τη Super League και ταυτόχρονα θα γίνει μονόδρομος η διεκδίκησής της για τη NOVA.

Αντιστροφή ρόλων

Οι ρόλοι θα αντιστραφούν αν η NOVA αποκτήσει τα δικαιώματα της Premier League. Σημειώστε επίσης ότι η απόκτηση των δικαιωμάτων για το αγγλικό πρωτάθλημα, θα σημαίνει αυτομάτως και μείωση του διαθέσιμου μπάτζετ για το κανάλι που θα είναι ο νικητής της μάχη.

Υπό αυτή τη λογική έχει νόημα και η πρόσφατη τοποθέτηση του Μιχάλη Τσαμάζ. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ υποστήριξε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις, έτοιμος για κάθε κίνηση.