Netflix: Οι 5 πιο δημοφιλείς σειρές για το 2021

Το Netflix έχει ετοιμάσει ορισμένες εξαιρετικές παραγωγές μέσα στη χρονιά - Αυτές είναι οι τηλεοπτικές σειρές που ξεχωρίζουν και έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις στους πρώτους πέντε μήνες του 2021.

Netflix: Οι 5 πιο δημοφιλείς σειρές για το 2021

El inocente/Ο Αθώος

imdb: 8.0

Υπόθεση: Η ιστορία του El inocente περιστρέφεται γύρω από τον Mateo Vidal (Mario Casas) έναν άνδρα που έχει μπει φυλακή για ένα δολοφονικό ατύχημα που διέπραξε και ύστερα από 10 περίπου χρόνια ετοιμάζεται να δημιουργήσει μία ζωή από το “μηδέν” ως ένας αξιόλογος δικηγόρος. Πλάι του έχει τη σύζυγο του, Olivia (Aura Garrido), που έχει αφήσει και εκείνη το άγνωστο σε εμάς παρελθόν της και προχωράει μπροστά. Ένα τηλεφώνημα που θα δεχτεί η ίδια θα αλλάξει, κυριολεκτικά, τα πάντα και θα βάλει και τους δύο τους σε ένα “άρρωστο” παιχνίδι. Την ίδια ώρα, η φαινομενικά άσχετη υπόθεση του θανάτου της καλόγριας María Luján (Juana Acosta) θα “προσελκύσει” το ενδιαφέρον της φιλόδοξης αστυνομικού Lorena Ortiz (Alexandra Jiménez) και σταδιακά, θα αρχίσει να ξετυλίγεται ένα πραγματικά ατέλειωτο “κουφάρι” ασύνδετων μεταξύ τους γεγονότων, που εντέλει, με κάποιον τρόπο συνδέονται. Το πως και τα γιατί τα μαθαίνουμε σιγά-σιγά, μέχρι κυριολεκτικά τα τελευταία λεπτά της σειράς.

Shadow & Bone (Σκιές και Οστά)

imdb: 7.8

Yπόθεση: Tα μπεστ σέλερ μυθιστορήματα της Leigh Bardugo ζωντάνεψαν επιτέλους στην οθόνη μέσα από τη νέα σειρά φαντασίας του Netflix "Shadow and Bone" (ελ. Σκιές και Οστά). Το Shadow and Bone μας μεταφέρει σε έναν κόσμο που έχει καταστραφεί από πολέμους, εκεί όπου μια ορφανή κοπέλα η Alina Starkov μόλις εξαπέλυσε μια απίστευτη δύναμη που θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την απελευθέρωση της χώρας της. Με την τερατώδη απειλή του Shadow Fold να καραδοκεί, η Alina πρέπει να ξεχάσει όσα ήξερε και να εκπαιδευτεί ως μέρος ενός ελιτ στρατού μάγων, γνωστού και ως Grisha. Αλλά καθώς παλεύει να ακονίσει τις δυνάμεις της, διαπιστώνει ότι σύμμαχοι και εχθροί μπορούν να μοιάζουν περισσότερο από όσο νόμιζε, διότι σε αυτόν τον άνισο κόσμο τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όλα διακυβεύονται στην κόψη του ξυραφιού και στην υπόθεση εμπλέκεται και μια συμμορία εγκληματιών και έτσι θα χρειαστούν περισσότερα από τη μαγεία για να επιβιώσουν

The Serpent ("Το Ερπετό")

imdb: 7.7

Υπόθεση: Το Ερπετό (The Serpent) επιτίθεται στο Netflix και υπόσχεται σοκαριστικές στιγμές που θα σας αφήσουν άφωνους. Η νέα σειρά που μόλις έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, όπου ένας από τους πιο επικίνδυνους serial killer της δεκαετίας του ’70 ξαναχτυπά! Το Ερπετό είναι μία αστυνομική crime τηλεοπτική σειρά του 2021 συμπαραγωγής BBC και Netflix, σε σενάριο Richard Warlow, Toby Finlay και σκηνοθεσία Tom Shankland, Hans Herbots. Η σειρά επικεντρώνεται στα εγκλήματα του κατά συρροή δολοφόνου Charles Sobhraj, που δολοφόνησε νεαρούς τουρίστες κατά τη διάρκεια του 1975-1976. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βλέπουμε τον Tahar Rahim και την Jenna Coleman ως την γυναίκα του δολοφόνου.

Λουπέν (Lupin)

imdb: 7.6

Υπόθεση: Καθόλου διασκευή των μυθιστορημάτων του Μορίς Λεμπλάν των αρχών του περασμένου αιώνα, με ήρωα τον «αριστοκράτη λωποδύτη» Αρσέν Λουπέν, το «Lupin» είναι περισσότερο ένας φόρος τιμής στον ήρωα και τα... αμφιλεγόμενα ιδανικά του, στη σχολή του γαλλικού policier, αλλά κι ένα διακριτικό, καμουφλαρισμένο σε θρίλερ, σχόλιο για την ταξική και φυλετική ανισότητα στην Ευρώπη. Ο Ασάν μεγάλωσε με τον πατέρα του, μετανάστες από την Αφρική κι από εκείνον ρούφηξε το θαυμασμό για τον Αρσέν Λουπέν, που μπορούσε να μεταμορφώνεται σε οποιονδήποτε και να μην γίνεται ποτέ αντιληπτός και να πετυχαίνει, έτσι, τις μεγαλύτερες ληστείες, αλλά πάντα με μια απόχρωση ιδιοσυγκρασιακής δικαιοσύνης.

Οι Άτακτοι της Οδού Μπέικερ - Τhe Irregulars

imdb: 5.9

Yπόθεση: Το The Irregulars ή ‘Οι άτακτοι της Οδού Μπέικερ’, όπως είναι ο ελληνικός τίτλος, είναι ακόμα μια πρωτότυπη παραγωγή του Netflix. Διαφημίστηκε αρκετά ως ένα παρακλάδι στην ιστορία του Sherlock Holmes που εξετάζει το υπερφυσικό. Η σειρά μας πάει στην Αγγλία του 19ου αιώνα, κάπου στην λατρεμένη Baker Street όπου μια ομάδα φτωχών παιδιών ζουν σε ένα σοκάκι. Μια από τις πρωταγωνίστριες μας είναι η Jessie (Darci Shaw) η οποία βλέπει κάποια περίεργα όνειρα που κατά κάποιον τρόπο προβλέπουν μια μεγάλη υπερφυσική καταστροφή στο Λονδίνο. Η Jessie ζει με την αδερφή της Bea (Thaddea Graham) . Η Bea είναι πιο τσαμπουκαλού και ως μεγαλύτερη κατά κάποιο τρόπο είναι υπεύθυνη για τα υπόλοιπα παιδιά. Την ομάδα τους συμπληρώνουν δύο αγόρια ο Billy (Jojo Macari) και ο Spike (McKell David).