Netflix: Πέντε επιλογές από την Ιταλία

Στο Netflix έχουν αναδειχθεί τόσο ιταλικές σειρές, όσο και ταινίες από την χώρα - Σας ξεχωρίζουμε πέντε επιλογές που θα σας κάνουν συντροφιά.

Netflix: Πέντε επιλογές από την Ιταλία

Suburra - La serie (Υπόγεια Πόλη)

Υπόθεση: Το ‘Suburra’ είναι μια πολιτική θρίλερ σειρά για τη διαπλοκή πολιτικών, μαφίας και Βατικανού ,Το ‘Suburra’ αφορά μια εξουθενωτική μάχη για μια παραθαλάσσια πόλη έξω από τη Ρώμη και εχη αναπτυχθεί σε έναν παράδεισο του τζόγου. Η ιστορία περιλαμβάνει ένα διεφθαρμένο μέλος της Βουλής, τον Filippo Malgradi. H Suburra παίρνει το όνομά της από την αρχαία συνοικία της Αιώνιας Πόλης και αποτελεί «prequel» της ταινίας «Suburra: Υπόγεια Πόλη», που με τη σειρά της βασίστηκε στο βιβλίο των Κάρλο Μπονίνι και Τζανκάρλο ντε Κατάλντο «Suburra – Ρώμη, πρωτεύουσα της Μαφίας» (προσφάτως και στα ελληνικά από τις εκδόσεις του Βιβλιοπωλείου της Εστίας).

Summertime (Tρία μέτρα πάνω από τον Ουρανό)

Υπόθεση: Γυρισμένο αυστηρά στην Ιταλία και εμπνευσμένο από ένα από τα πιο αγαπημένα lovestory, το Summertime είναι η τέλεια σειρά για το καλοκαίρι. Μία δυνατή πρώτη αγάπη ωριμάζει μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού, εξελίσσεται και ξεπερνά τις δυσκολίες. Οκτώ φρέσκα επεισόδια μας αποδεικνύουν ότι τα ετερώνυμα έλκονται και μας ταξιδεύουν στην πιο χαλαρωτική ψηφιακή απόδραση. Ήλιος, καλοκαίρι, ωραίες μουσικές και υπέροχες παραλίες, αναδεικνύοντας κρυφές ομορφιές της γειτονικής χώρας.

Baby

Υπόθεση: Το Baby, είναι ιταλική πρωτότυπη σειρά του Netflix, η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που έγιναν το 2014 και συντάραξαν την χώρα. Eπέστρεψε στο Netflix στις 16 Σεπτεμβρίου, για τρίτη και τελευταία σεζόν, για να αποκαλύψει τα μυστικά και τις αλήθειες όλων των πρωταγωνιστών και των πρωταγωνιστριών της σειράς. Η σειρά ακολουθεί μαθητές σε ένα Λύκειο της Ρώμης, οι οποίοι μεγάλωσαν απότομα. Ένα νεανικό δράμα ενηλικίωσης, με τους χαρακτήρες παλεύουν να βρουν την ανεξαρτησία και την ταυτότητά τους ενώ πλανιούνται σε επικίνδυνα μονοπάτια καθώς βιώνουν τα σκαμπανεβάσματα της εφηβείας.

Enrico Piaggio: Vespa

Υπόθεση: Βρισκόμαστε στην Ιταλία, την δεκαετία του 50′. Το εργοστάσιο του Enrico Piaggio βρίσκεται ένα στάδιο πριν τον αφανισμό. Ο ίδιος έχει μια τεράστια ευθύνη να διαχειριστεί. Δεν πρόκειται μόνο για μια οικονομική καταστροφή για τον ίδιο αλλά το βάρος θα πέσει και σε όλες αυτές τις οικογένειες που βασίζονται πάνω του. Στην ικανότητα του να δημιουργήσει νέα δουλειά και προοπτική. H ταινία Enrico Piaggio που παρουσιάζει την ιστορία της ιστορικής βέσπας στο Netflix, συμπίπτει με τα 75 χρόνια του δίκυκλου, το οποίο δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 1946. Μια τρυφερή και συναισθηματική ιστορία, για ένα από τα πιο ξεχωριστά μέσα μεταφοράς, που στιγμάτισε την ποπ κουλτούρα της εποχής.

Κάτω από τον ήλιο του Ριτσόνε

Υπόθεση: Η ταινία παρακολουθεί μια ανέμελη παρέα εφήβων στα γνωστά «προβλήματα» του καλοκαιριού. Έρωτες που αρχίζουν και τελειώνουν στην παραλία, καλοκαιρινές φιλίες που αντέχουν στον χρόνο και το σφρίγος της νιότης να απλώνεται πάνω από όλα. Μοιάζει βαθύτατα νοσταλγικό, κι όμως είναι τόσο σύγχρονο. Άνθρωποι που αγγίζονται ελεύθερα, παραλίες συνωστισμένες και αυτή η θερινή ραστώνη να καλύπτει τα πάντα. Το γνωστό και ηλιόλουστο θέρετρο στο ιταλικό Ρίμινι σφύζει από ζωή και έτσι ακριβώς είναι και αυτοί οι νεαροί που ερωτεύονται και φιλιούνται χωρίς τύψεις.