Πού θα δούμε αθλητικές διοργανώσεις- Τι πήραν ΕΡΤ, COSMOTE, NOVA, ΑΝΤ1, MEGA, OPEN, τι εκκρεμεί

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αθλητικών διοργανώσεων που έχουν κλείσει. Τι θα δούμε από ΕΡΤ, COSMOTE, NOVA, ΑΝΤ1, MEGA και τι εκκρεμεί. 

Πού θα δούμε αθλητικές διοργανώσεις- Τι πήραν ΕΡΤ, COSMOTE, NOVA, ΑΝΤ1, MEGA, OPEN, τι εκκρεμεί

Τα δικαιώματα των αγώνων της Εθνικής Ποδοσφαίρου μέχρι και τα προκριματικά του Mundial είναι στο Open για την ελεύθερη τηλεόραση. Στην Cosmote TV για τη συνδρομητική.

Nova - Cosmote TV για Super League: Ζητούνται 60 εκατ. ευρώ

Δεν αποκλείεται το Mega να μπει στον χορό της διεκδίκησης των δικαιωμάτων της Εθνικής Ποδοσφαίρου. Την είχε και στο παρελθόν.

Τηλεθέαση: «Μάχη» Νίκου Χατζηνικολάου-Σίας Κοσιώνη

Επίσης εκκρεμεί η απόκτηση των δικαιωμάτων του Eurobasket 2022 για την ελεύθερη τηλεόραση, ενώ τα προκριματικά της διοργάνωσης έχει η ΕΡΤ. Ακολουθεί ο χάρτης των μεταδόσεων των σημαντικότερων διοργανώσεων του επόμενου χρονικού διαστήματος.

Κύπελλο Ελλάδας: Τηλεοπτικά στην ΕΡΤ3 ο τελικός Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Ελεύθερη τηλεόραση

ΕΡΤ θα μεταδώσει από τα κανάλια της (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3) και την πλατφόρμα ERTFlix το Euro 2024 και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το Euro 2028 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, που θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι. Επιπλέον, έχει τα δικαιώματα της Formula 1 ως το 2022, που μεταδίδονται –έπειτα από συμφωνία– και από την Cosmote TV.

-O Όμιλος ANTENNA (ΑΝΤ1 και Μακεδονία TV) θα μεταδώσει αυτό το καλοκαίρι το εξ αναβολής, λόγω πανδημίας, Euro 2020. Τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2022 το Mundial θα μεταδοθεί από ΑΝΤ1, Μακεδονία TV και τη streaming υπηρεσία ANT1+.

-Το Mega θα μεταδίδει έναν αγώνα του UEFA Champions League ελεύθερα κάθε Τετάρτη τις σεζόν 2021 – 2024.

Συνδρομητική τηλεόραση

– Η Cosmote TV έχει εξασφαλίσει για τρία χρόνια (2021 – 2024) τη μετάδοση των αγώνων του UEFA Champions League, του UEFA Europa League, της νεοσύστατης διοργάνωσης UEFA Europa Conference League καθώς και των UEFA Super Cup και UEFA Youth League. Και ακόμη το αγγλικό πρωτάθλημα για τη σεζόν 2021-2022, το ιταλικό, το οποίο κέρδισε από τη Nova για την επόμενη σεζόν, ενώ ανανέωσε και με το NBA, όπου υπήρξε και πάλι προσφορά από τον Όμιλο United. Επίσης είχε τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας ως το σεζόν 2020-21.

Όμιλος United εξασφάλισε το ισπανικό πρωτάθλημα για πέντε έτη και το γερμανικό (τα κέρδισε από τον OTE) και το γαλλικό για την επόμενη σεζόν (2021-2022). Επίσης, όσον αφορά το μπάσκετ, ήρθε σε συμφωνία με τη FΙΒΑ, εξασφαλίζοντας τη συνδρομητική μετάδοση των αγώνων των Εθνικών Ομάδων, μεταξύ αυτών και της ελληνικής, σε Eurobasket και Mundobasket. Εδώ εκκρεμεί η συμφωνία για την μετάδοσή τους από ελεύθερο κανάλι. Επίσης, η Forthnet έχει τα δικαιώματα της Euroleague στο μπάσκετ μέχρι το 2023 αλλά και τα δικαιώματα του Eurocup.

Πηγή: typologies.gr