Ταινίες στην τηλεόραση (7/5): «Οι θεοί της Αιγύπτου», «Braveheart», «Ησαΐα μη χορεύεις»

Δείτε μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Παρασκευή (7/5).

Ταινίες στην τηλεόραση (7/5): «Οι θεοί της Αιγύπτου», «Braveheart», «Ησαΐα μη χορεύεις»

Στις 21:00 τo Star θα προβάλει την ταινία «Οι θεοί της Αιγύπτου». Η επιβίωση του ανθρώπινου είδους κρέμεται από μία κλωστή, καθώς ο θνητός ήρωας Μπεκ ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι για να σώσει τον κόσμο και την πραγματική του αγάπη.

Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του παντοδύναμου θεού Χόρους σε μια αναπάντεχη συμμαχία ενάντια στον Σετ, τον αμείλικτο θεό του σκότους που έχει υφαρπάξει τον θρόνο της Αιγύπτου, βουτώντας την κάποτε ειρηνική και εύπορη αυτοκρατορία στο χάος και τις διαμάχες.

Έτος: 2016

Διάρκεια: 112 λεπτά

Σκηνοθεσία: Άλεξ Πρόγιας

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μπρέντον Θουέιτς, Νικολάι Κόστερ Γουαλντάου

Μία ώρα αργότερα ο Alpha θα δείξει την ταινία «Braveheart». Σκωτία, τέλη 13ου αιώνα. Στις μεγάλες πεδιάδες των μαχών ο νεαρός Γουίλιαμ Γουάλας θα δει τον πατέρα και τον αδελφό του να σκοτώνονται στο πεδίο της μάχης για την απελευθέρωση της πατρίδας τους από τους Άγγλους καταπατητές.

Όταν έπειτα από χρόνια γίνει μάρτυρας μιας ακόμα δολοφονίας, της αγαπημένης του Μάρον από Άγγλους στρατιώτες, τίποτα δεν μπορεί να συγκρατήσει την απόφασή του να εγκαταλείψει την ήσυχη αγροτική ζωή του και να στραφεί με το σπαθί του εναντίον του εχθρού.

Έτος: 1995

Διάρκεια: 177 λεπτά

Σκηνοθεσία: Μελ Γκίμπσον

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Σοφί Μαρσό, Πάτρικ ΜακΓκούχαν, Κάθριν ΜακΚόρμακ

Δέκα λεπτά αργότερα το Mega θα προβάλει την ελληνική ταινία «Ησαΐα μη χορεύεις». Ο Ησαΐας έχει ένα γραφείο συνοικεσίων που κάνει τρελές δουλειές, γιατί δεν είναι οπαδός της θεωρίας «πέσε πίτα να σε φάω» – βάζει κι αυτός το χεράκι του κάθε φορά που θέλει να φθάσει σε αίσιο τέλος κάποιο συνοικέσιο. Ο ίδιος όμως θεωρεί τον γάμο συμφορά και τον αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Όλα αυτά μέχρι την ημέρα που εμφανίζεται μπροστά του ένας θηλυκός σατανάς (Τζένη Ρουσσέα), που χρησιμοποιεί τεχνάσματα όμοια με τα δικά του, προκειμένου να καταφέρει να παντρέψει τα ανίψια τους που είναι ερωτευμένα καιρό, κρυφά από κείνον. Η ώρα των αποκαλύψεων δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη για τον Ησαΐα, ωστόσο ο έρωτας του για την «διπρόσωπη» γραμματέα θα αποδειχτεί το πιο ισχυρό φάρμακο.

Έτος: 1969

Διάρκεια: 85 λεπτά

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Τζένη Ρουσσέα, 'Αννα Μαντζουράνη, Νικήτας Πλατής, Ανδρέας Μπάρκουλης, Νάσος Κεδράκας, Μίτση Κωνσταντάρα, Γιάννης Μπουρνέλης.