Ταινίες στην τηλεόραση (30/4): Το πράσινο μίλι, Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται, Το κυνήγι της ευτυχίας

Δείτε μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Παρασκευή (30/4).

Ταινίες στην τηλεόραση (30/4): Το πράσινο μίλι, Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται, Το κυνήγι της ευτυχίας

Στις 20:00 ο Alpha θα προβάλει την ελληνική ταινία «Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται». Ο κυρ Γιώργης, παλιός ταβερνιάρης στον Πειραιά, σπουδάζει το γιο του στην Ευρώπη, από όπου γυρίζει με σπουδαία διπλώματα. Παντρεύεται λοιπόν μια κοπέλα του λεγόμενου «καλού» κόσμου.

Έτσι ο ταβερνιάρης του Πειραιά πρέπει να εμφανισθεί στα σαλόνια και τις παρέες των συμπεθέρων του. Όμως για να γίνει αυτό πρέπει να υποστεί και την ανάλογη εκπαίδευση. Γιος και νύφη υποβάλλουν τον κυρ Γιώργη σε ένα σωρό ταλαιπωρίες: πώς να ντύνεται, πώς να τρώει, πώς να μιλάει, πώς να περπατάει και άλλα κωμικοτραγικά. Πολύ γρήγορα όμως ο κυρ Γιώργης δίνει εκείνος μαθήματα στην «υψηλή» κοινωνία.

Έτος: 1977

Διάρκεια: 86 λεπτά

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

Παίζουν: Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Τόνια Καζιάνη, Νίκος Δαδινόπουλος, Λουίζα Ποδηματά, Λευτέρης Βουρνάς

Στις 22:00 το Mega θα δείξει την ταινία «Το κυνήγι της ευτυχίας». Η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία, με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ που προτάθηκε για Όσκαρ Α Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του, ενώ στο πλάι του ο πραγματικός γιος του κάνει ένα εντυπωσιακό κινηματογραφικό ντεμπούτο.

Όταν η σύζυγός του, Λίντα, τον εγκαταλείπει, ο άνεργος Κρις ανατρέφει μόνος τον πεντάχρονο γιο του. Η πάλη του να χτίσει ένα μέλλον για τον ίδιο και τον γιο του τελικά αποδίδει, όταν μπαίνει, χωρίς μισθό, σε ένα σκληρό πρόγραμμα εκπαίδευσης χρηματιστών, όπου ελάχιστοι τα καταφέρνουν. Με την αυτοπεποίθησή του και την αγάπη του γιού του, ο Κρις όχι μόνο ξεπερνά τα εμπόδια αλλά γίνεται και θρύλος της Γουόλ Στριτ.

Έτος: 2006

Διάρκεια: 117 λεπτά

Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλε Μουκίνο

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τζέιντεν Σμιθ, Θάντι Νιούτον

Μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα το Star θα προβάλει την ταινία «Το πράσινο μίλι». Τη δεκαετία του ’30, οι δεσμοφύλακες της πτέρυγας μελλοθανάτων ενός σωφρονιστικού ιδρύματος θα βρεθούν σε πραγματικό ηθικό δίλημμα καθώς θα διαπιστώσουν ότι το επόμενο «θύμα» τους, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία δύο κοριτσιών, είναι ένα καλοκάγαθο άτομο, που διαθέτει το χάρισμα να θεραπεύει με τα χέρια του.

Η ομώνυμη σκοτεινή νουβέλα του Στίβεν Κινγκ προσεγγίζεται από τον Φρανκ Ντάραμποντ, ο οποίος προσδίδει στην κινηματογραφική του απόδοση μια πιο συναισθηματική χροιά. Αποτέλεσμα ένα δράμα φυλακής, υπαρξιακών προεκτάσεων και προβληματισμού πάνω στις ανθρώπινες αξίες, που βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στις «εσωτερικές» ερμηνείες των πρωταγωνιστών.

Έτος: 1999

Διάρκεια: 173 λεπτά

Σκηνοθεσία: Φρανκ Ντάραμποντ

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ντέιβιντ Μορς, Χάρι Ντιν Στάντον, Μπόνι Χαντ, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Τζέιμς Κρόμγουελ.