Ταινίες στην τηλεόραση (29/4): «Ριψοκίνδυνοι άντρες», «Ο Ρωμιός έχει φιλότιμο», «Απόστολος Παύλος»

Δείτε μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Πέμπτη (29/4).

Ταινίες στην τηλεόραση (29/4): «Ριψοκίνδυνοι άντρες», «Ο Ρωμιός έχει φιλότιμο», «Απόστολος Παύλος»

Στις 20:00 ο Alpha θα προβάλει την ελληνική ταινία «Ο Ρωμιός έχει φιλότιμο». Ο Τηλέμαχος είναι χρόνια αρραβωνιασμένος με τη Φωφώ, η οποία του ασκεί πιέσεις προκειμένου να παντρευτούν.

Εκείνος όμως θέλει πρώτα να παντρέψει την αδελφή του, η οποία έχει περάσει την «προβλεπόμενη» ηλικία γάμου. Απελπισμένος, ο Τηλέμαχος αποφασίζει να αναζητήσει γαμπρούς ακόμα και στις αγγελίες των εφημερίδων.

Έτος: 1968

Διάρκεια: 92 λεπτά

Σκηνοθεσία - Σενάριο: Σακελλάριος Αλέκος

Παίζουν: Κωνσταντάρας Λάμπρος, Ξενίδης Σταύρος, Κωνσταντάρα Μίτση, Λινάρδου Νίκη, Τσαγανέας Χρήστος, Πάνου Καίτη, Λαμπροπούλου Καίτη, Χριστοφορίδης Περικλής, Χατζηπαυλής Στάθης, Ντενόγιας Ραφαήλ, Δεληγιάννη Πόπη, Φρυδάκη Εύα.

Στις 21:00 το Mega θα δείξει την ταινία «Παύλος, ο απόστολος του Χριστού». Ο Παύλος, ο οποίος από τον πιο διαβόητο διώκτη χριστιανών, έγινε ο πιο επιδραστικός απόστολος του Χριστού, περνά τις τελευταίες του μέρες σε μια σκοτεινή φυλακή, αναμένοντας την εκτέλεση του από τον αυτοκράτορα Νέρωνα.

Ζει κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Μαυρίκιου, του φιλόδοξου επικεφαλής των φυλακών, ο οποίος προσπαθεί να καταλάβει πώς αυτός ο φαινομενικά αδύναμος γέρος άνδρας, αποτελεί τόσο μεγάλη απειλή.

Καθώς οι μέρες του Παύλου γίνονται μικρότερες, εργάζεται πυρετωδώς για να προωθήσει το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού ακόμα και από τη φυλακή και ενθαρρύνει τους οπαδούς του να σταθούν δυνατοί στην πίστη τους ενάντια στις ρωμαϊκές διώξεις.

Λίγο πριν την θανατική του ποινή, ο Λουκάς, φίλος και γιατρός του, διακινδυνεύει τη ζωή του για να τον επισκεφτεί και αποφασίζει να γράψει ένα βιβλίο για την γέννηση της Εκκλησίας.

Έτος: 2018

Διάρκεια: 97 λεπτά

Σκηνοθεσία: Άντριου Χαγιάτ

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Τζέιμς Φόλκνερ, Ολιβιέ Μαρτίνεζ, Αντονία Κάμπελ Χιούζ, Αλεξάντρα Βίνο, Γιώργος Καραμίχος

Την ίδια ώρα το Star θα προβάλει την ταινία «Ριψοκίνδυνοι άντρες». Βασισμένη στην πραγματική ιστορία των ηρώων του Granite Mountain, η ταινία ακολουθεί το συγκλονιστικό χρονικό μίας ομάδας πυροσβεστών, που μέσα από την ελπίδα, την αυταπάρνηση και τη θέληση να προστατεύσουν οικογένειες, κοινότητες και ολόκληρη τη χώρα, κατάφεραν να μετατραπούν στο πιο επίλεκτο πυροσβεστικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Όλοι τρέχουν για να διαφύγουν από τον κίνδυνο, αυτοί τρέχουν προς το μέρος του για να σώσουν ζωές, περιουσίες, καθετί αγαπημένο, ενώ την ίδια ώρα διαμορφώνουν μία μοναδική αδελφική σχέση κατά τη διάρκεια μίας κρίσιμης πυρκαγιάς.

Η αληθινή ιστορία του επίλεκτου πυροσβεστικού σώματος των Granite Mountain Hotshots, κατά την πλέον ένδοξη όσο και θανατηφόρα αποστολή τους.

Όλα λαμβάνουν χώρα τον Ιούνιο του 2013, στο Γιάρνελ της Αριζόνα, όπου η αβυσσαλέα δύναμη της πυρκαγιάς θα πάρει τη ζωή αθώων πολιτών, αλλά και 19 μάχιμων ηρώων του σώματος.

Έτος: 2017

Διάρκεια: 124 λεπτά

Σκηνοθεσία: Τζόσεφ Κοζίνσκι

Παίζουν: Τζος Μπρόλιν, Τζεφ Μπρίτζες, Τζένιφερ Κόνελι, Άντι Μακ Ντάουελ, Τέιλορ Κιτς.